Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету

Ганні Ступницькій надано науковий ступінь доктора медичних наук

0 855
На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету
На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету
Днями на факультеті післядипломної освіти відбулося перше засідання спеціалізованої вченої ради університету, котра має повноваження приймати до розгляду та провадити захист дисертацій на здобуття наукового ступеня доктора (кандидата) медичних наук за спеціальністю «Внутрішні хвороби».

У складі комісії: голова ради – доктор медичних наук, професор, декан факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки УжНУ Іван Чопей; його заступник – доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри факультетської терапії медичного факультету УжНУ Тарас Ганич; секретар – кандидат медичних наук, доцент кафедри терапії та сімейної медицини Сніжана Фейса.

На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету

Ганна Ступницька

Першим на порядку денному стояв захист дисертації Ганни Ступницької «Хронічне обструктивне захворювання легень та ожиріння: молекулярно-генетичні та клінічно-патогенетичні особливості поєднаного перебігу, оптимізація діагностики та лікування» – на здобуття наукового ступеня доктора медичних наук.

На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету

Наталія Горовенко

Також спеціалізована вчена рада приймала до попереднього розгляду дисертацію Віталіни Івачевської «Патогенетичне обґрунтування комплексного лікування неалкогольного стеатозу та стеатогепатиту у пацієнтів з пре діабетом та цукровим діабетом 2 типу» на здобуття наукового ступеня кандидата медичних наук.

Перша дисертантка виконала свою роботу в Буковинському державному медичному університеті МОЗ України. Науковими консультантами Ганни Ярославівни були Наталія Горовенко – член-кореспондент НАМН України, заслужений діяч науки та техніки, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри медичної та лабораторної генетики, представник Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л.Шупика, та доктор медичних наук, професор Олександр Федів – завідувач кафедри внутрішньої медицини у ВДНЗ «Буковинський державний медичний університет».

На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету

Віталіна Івачевська

Серед офіційних опонентів: Маріанна Товт-Коршинська (УжНУ), Галина Фадєєнко (ДУ «Національний інститут терапії імені Л.Т.Малої НАМН України») та Сергій Андрейчин (Тернопільський державний медичний університет імені І.Я. Горбачевського).

Ганна Ступницька отримала 20 відгуків на автореферат своєї роботи від різних науковців, й усі вони – позитивні, без суттєвих зауважень. Загалом аудиторія схвально сприйняла її захист. Надання їй наукового ступеня доктора медичних наук відбулося за результатом таємного голосування членів ради.

На ФПО засідала спеціалізована вчена рада університету

Під час обговорення

Надалі матеріали атестаційної справи дисертантки будуть відправлені до ДАК МОН України для контролю й видачі диплома. Примітно, що, витративши рік часу на написання своєї наукової роботи, пані Ганна встигла й народити донечку в той період, чим довела, що є не лише здібним науковцем, а й хорошою мамою.

Щодо другої дисертантки, то її науковим керівником є д.м.н., професор, заслужений лікар України, декан ФПОДП Іван Чопей. Дисертація виконана на кафедрі терапії та сімейної медицини ФПОДП УжНУ. Для її розгляду було створено комісію, котра оцінить науковий рівень дисертації, відповідність її профілю ради та ін. У разі позитивного висновку наукова робота пані Віталіни буде прийнята до захисту на наступному засіданні спеціалізованої вченої ради університету.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.