Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На юридичному факультеті функціонуватиме оновлений комп’ютерний клас

Понад 50 одиниць техніки придбали за позабюджетні кошти

0 965
На юридичному факультеті функціонуватиме оновлений комп’ютерний клас
На юридичному факультеті функціонуватиме оновлений комп’ютерний клас
На юридичному факультеті  відбулося відкриття оновленого комп’ютерного класу. Професорсько-викладацькому складу його презентував декан Ярослав Лазур. Гостем заходу став ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Понад 50 одиниць техніки придбали за позабюджетні кошти. Саме так не тільки словом, а й ділом партнери з благодійної організації, яка опікується наукою і освітою у Швейцарії, вирішили допомогти вишу в оновленні його матеріально-технічної бази. Це вже третій комп’ютерний клас у підрозділі.

На юридичному факультеті функціонуватиме оновлений комп’ютерний клас

Володимир Смоланка та Ярослав Лазур

Оновлення відбулося також на кафедрах юрфаку, в інших структурних підрозділах вишу, зокрема в бібліотеках. Також з допомогою партнерів закуплене й інше мультимедійне обладнання, до прикладу, проектор, потужний кольоровий ксерокс, що дозволить друкувати, хоч і в невеликих обсягах, методичні матеріали, збірники наукових конференцій тощо.

Ректор Володимир Смоланка так прокоментував цю подію: «Це дуже важливо, адже ми мусимо залучати не лише наші власні, а й позабюджетні кошти, аби покращувати матеріально-технічну базу університету. Вона потребує постійного оновлення, адже є одним із основних компонентів навчального процесу. Так, з допомогою спонсорів минулого року було відкрито комп’ютерний клас й на математичному факультеті. Таке оновлення планується й надалі. У тому, що ми маємо сьогодні на юридичному підрозділі, велика заслуга декана Ярослава Володимировича, адже він підготував приміщення, де студенти з комфортом зможуть навчатися».

На юридичному факультеті функціонуватиме оновлений комп’ютерний клас

Важливість такого оновлення підтверджує і декан юрфаку Ярослав Лазур: «Зараз йде активний процес інформатизації навчального процесу, створюються нові бази даних. Те, що студенти зможуть засвоювати теорію з сучасних інформаційних технологій на практиці є безумовною перевагою. Це показує, що ми намагаємося відповідати тим тенденціям, котрі відбуваються у розвитку правової системи, юридичної освіти і науки.

На комп’ютерах уже встановлені юридичні бази даних, до прикладу, «Ліга:Закон». Також ведеться робота над тим, аби вони були під’єднані до потужних бібліотек, що акумулюють в собі різного роду літературні джерела. Те, що на перерві чи в інший зручний час студент має можливість почитати законодавство, проглянути коментарі до нього, засвідчує якість та сучасний підхід до навчального процесу, чого ми й прагнемо».

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.