Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На засіданні Вченої ради підбили підсумки роботи відділу аспірантури

72 цьогорічних вступників до аспірантури мають державні місця, контрактників – 30

0 415
На засіданні Вченої ради підбили підсумки роботи відділу аспірантури
На засіданні Вченої ради підбили підсумки роботи відділу аспірантури
8 листопада відбулося чергове засідання Вченої ради Ужгородського національного університету. Перше питання порядку денного стосувалося підсумкової атестації аспірантів і результатів набору в аспірантуру в 2016 році. Крім того, затверджували акредитаційні матеріали, реорганізували низку підрозділів вишу.

Традиційно першим до присутніх звернувся ректор Володимир Смоланка, привітав іменинників, нагородив Почесною грамотою Міністерства освіти і науки професора кафедри теорії та історії держави і права Хому Олексика, який 50 років присвятив альма-матер.

На засіданні Вченої ради підбили підсумки роботи відділу аспірантури

Наталія Міклош

Відтак слово надали завідувачеві відділу аспірантури та докторантури Наталії Міклош: «В УжНУ навчається 325 аспірантів та 18 докторантів. На завершальному етапі підготовки – 46 осіб». Ішлося і про молодих науковців, які захистилися достроково; також про тих, котрі отримали академічні стипендії Президента України, імені М. Грушевського (А.Бендак і М.Куцик відповідно) тощо.

Наталія Василівна інформувала про результати цьогорічного вступу до аспірантури: подано 112 заяв, 72 вступники отримали державні місця, контрактників – 30. Було наголошено на ключових пунктах постанови Кабміну стосовно підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у вищих навчальних закладах. Мова про те, що за державним замовленням здобути науковий ступінь на третьому рівні вищої освіти можна винятково стаціонарно (на денній, вечірній формі навчання); заочна, своєю чергою, обов’язково передбачає підписання контракту.

Оскільки вже відбулося часткове звітування та атестація аспірантів, Вчена рада ухвалила подати у відповідний відділ пропозиції щодо вступної кампанії на 2017 рік, а також теми дисертаційних досліджень аспірантів першого року навчання.

Ольга Брайлян,
фото Роберта Паппа
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.