Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Про гуманітарну і виховну діяльність університету на засіданні Вченої ради доповідав проректор із науково-педагогічної роботи Ігор Король

0 493
Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

22 червня відбулося чергове планове засідання Вченої ради Ужгородського університету.

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Володимир Смоланка нагороджує грамотою Олександра Білаша

Розпочали захід у великому залі ректорату, адже було чимало гостей. На початку ознайомилися з кандидатами на посади науково-педагогічних працівників, а також із атестаційними справами здобувачів учених звань, за яких згодом проголосували.

Відтак ректор Володимир Смоланка виконав святкову місію, вручивши грамоти й подяки викладачам, студентам-переможцям олімпіад і конкурсів, їхнім науковим керівникам.

Грамоти також отримали призери 69-ї загальноуніверситетської спартакіади серед студентів – ПГК і фізфак. Тріумфаторам – факультету фізичного виховання та здоров’я – вручили кубок.

Своєю чергою, голова профкому викладачів і співробітників УжНУ Тамара Суран вітала деканів і капітанів спортивних команд економічного, фізичного підрозділів та факультету інформаційних технологій, котрі посіли призові місця 10-ї спартакіади серед викладачів і працівників вишу. Переможців нагородили кубком, а також новою спортивною формою.

Після святкової частини Вчена рада перебазувалася до своєї звичної зали засідань.

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Ігор Король

Першим доповідав проректор із науково-педагогічної роботи Ігор Король, який поінформував про гуманітарну роботу університету в 2016–2017 навчальному році.

«Розвиток України визначається у загальному контексті європейської інтеграції, орієнтації на цінності загальносвітової культури. Це передбачає впровадження у навчальних закладах сучасних технологій виховання. Аналізуючи виховну роботу за рік, слід зауважити: УжНУ цілеспрямовано працює над створенням умов для того, щоб студенти компетентно опановували майбутню професію, теоретичні й практичні навички, формувалися як самодостатні громадяни України», – повідомив Ігор Іванович.

Проректор окреслив структурну схему організації виховної роботи Ужгородського національного університету. Основними її напрямками у виші є національно-патріотичне, громадянське, професійне, політично-правове, трудове, екологічне, культурне, морально-естетичне, фізичне виховання.

Проректор також влаштував екскурс знаковими подіями в альма-матер від часу минулого звітування. Ішлося про урочисте відкриття спортивного майданчика європейського зразка на БАМі, реконструйованого останнього поверху в гуртожитку № 4 (як зауважив Ігор Король, присутній на церемонії відкриття заступник міністра освіти і науки Володимир Ковтунець визнав, що це єдиний масштабний ремонт студентського помешкання в Україні).

Національно-патріотичний напрям виховної роботи – пріоритетний в УжНУ

Доповідач поінформував і про відзначення Дня знань, 71-ї річниці УжНУ, Тижня студентської дружби тощо. Діяльність Студентської ради і профкому УжНУ, під егідою яких відбулося чимало заходів, визнано успішною.

Найбільшої уваги надавали національно-патріотичному вихованню дівчат і юнаків: «Студенти брали участь у різноманітних акціях на підтримку військових у зоні АТО, займалися волонтерською роботою, збирали речі й кошти», – наголосив І.Король.

Насамкінець Ігор Іванович закликав студентів і викладачів долучатися до занять зі спортивних танців (організовані УжНУ й Клубом спортивного танцю «Грація»), а також ставати частиною капели «Боян».

Ректор Володимир Смоланка підсумував: «Одне із наших пріоритетних завдань – робити дозвілля студентів більш яскравим і цікавим».

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.