Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівців

Із 32 свіжоспечених магістрів інженерно-технічного факультету абсолютна більшість уже працевлаштована

0 398

«Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівців

«І-Те-еФ! І-Те-еФ»… Майже всі, хто живе в гуртожитку нашого вишу, та й загалом в Ужгороді, неодноразово чули або й бачили, як улаштовують дозвілля студенти інженерно-технічного факультету. Так, вони вміють відпочивати, притому роблять це під ореолом свого улюбленого підрозділу – усюди його популяризують. Ну а про успішну підготовку фахівців на ІТФі свідчить такий факт: більшість іще студентів уже працевлаштовані. А магістрами цьогоріч  стали 32 особи.
«Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівців
Випускників вітає декан Іван Туряниця

Урочистості розпочалися в стінах інженерно-технічного факультету, а продовжилися в холі головного корпусу біля маятника Фуко. Завітало чимало гостей, зокрема батьків, друзів… Захід розпочав декан Іван Туряниця. Він зауважив: цей випуск запам’ятається насамперед захистом магістерських робіт, на якому я був цьогоріч, – успішність становила майже 100 %. Також додав, що двері деканату майже не зачиняються через роботодавців. Приходять, зокрема, з таких найсучасніших в області підприємств, як «Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед», УАП ТОВ «Фішер-Мукачево», «Ядзакі Україна», ТОВ «Флекстронікс» тощо. І регулярно їх представники запрошують на роботу електронників, інженерів-механіків, комп’ютерників, приладобудівників… «Приємно, що нині вручаємо дипломи магістрам. Адже це вже перший науковий ступінь. І хоч на факультеті вчитися доволі непросто, зате наші випускники всіх спеціальностей показують високий рівень, їх радо працевлаштовують. Від усього колективу вітаю батьків, гостей і самих випускників із нагоди завершення магістратури», – резюмував Іван Іванович.

«Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівців
Після привітань перейшли до вручення дипломів

Відтак перейшли безпосередньо до вручення дипломів. Загалом із 32 випускників документи про вищу освіту з відзнакою отримали шестеро. А конкретніше за спеціальностями ситуація така: «Комп’ютерна інженерія» — 16 осіб (із них троє «червонодипломників»), «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» — 6, «Прикладна механіка» — 5 (двоє із відзнакою) та «Електроніка» — 5 (1 із відзнакою). Вручаючи дипломи з відзнакою, І. Туряниця зауважив, що студенти цього заслужили, адже із початку навчання перебували в психологічному напруженні, хвилюючись за кожне своє досягнення.

«Зараз подвійне відчуття. Насамперед вас не вистачатиме… З іншого боку, викладачі виконали свою роботу. Її результат — це ви. Також тішить те, що в нашому випадку не випускник шукає роботу, а робота випускника. І це особливо приємно. Ще раз вітаю вас! Здоров’я, успіхів у роботі, сімейного благополуччя… А ще – працюйте чесно й не забувайте про свій факультет. Його двері постійно відчинені для вас», – додав І.Туряниця.

«Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівців
Марія Лемак

Від імені гостей виступила мама магістра Олександра Лемака Марія Іванівна Лемак, котра, до речі, 30 років тому теж завершила навчання в Ужгородському національному (тоді ще – УжДУ), щоправда, на філологічному факультеті. Вона зауважила: «Вітаю випускників, вірю у вас, адже саме вам перебудовувати нашу державу. Спасибі деканові, усім викладачам за якісну підготовку фахівців! На жаль, поки держава неналежно оцінює труди науковців, але, сподіватимемося, це зміниться на краще. Міцного здоров’ֹя й мирного неба всім нам».

Спеціально для «Медіацентру УжНУ» нинішні випускники поділилися враженнями.

Наталія Сабадош, спеціальність «Прикладна механіка»:

– Найбільше запам’яталося те, що я була єдиною в групі «Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівцівдівчиною. І відчувала, що до мене виявляли чимало уваги. Навчання на інженерно-технічному факультеті завжди буде серед найкращих спогадів. Цікаві викладачі, пізнавальні пари, надзвичайно дружний колектив ровесників. Згадуються й наші свята. Зокрема, День першокурсника, День інженера, футбол (правда, безпосередньої участі в іграх я не брала, зате вболівала за своїх). На 2-му курсі змагалася в «Студентській осені». У цілому факультет дав мені дуже багато. Наприклад, роботу. Зараз працюю у «Джейбілі».

Наталія Пляцко, спеціальність «Комп’ютерна інженерія»:

– Пригадую перші пари… Як ми довго шукали аудиторії. А життя в гуртожитку взагалі ніколи не забуду ☺. Мали насичене студентське життя. Цікаві пари, викладачі… (до речі, Наталія – одна з тих, хто отримав диплом магістра із відзнакою. – Авт.) Нині працюю вчителем інформатики в школі, а далі час покаже.

Ну, а декан Іван Туряниця від себе додав: «Приємно, що спеціалісти, котрих ми готуємо, є запитаними в області й не тільки. Майже всі випускники працевлаштовані. Керівники підприємств надають матеріально-технічну базу, бо знають: якщо буде хороший випуск – від цього виграє і факультет, і вони самі».

«Найгучніший» підрозділ УжНУ випустив нових фахівцівЗавершили урочистості, перейшовши до маятника Фуко, який, власне, зробили представники ІТФу. Після традиційної спільної світлини випускники ще довго закарбовували об’єктивами фотоапаратів і смартфонів один із найважливіших життєвих рубежів…

Мирослава Гараздій для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.