Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Наші студенти побували на відкритті пам’ятника жертвам Голокосту

Після молебню присутні викладали камінці уздовж меморіалу на знак пам’яті про загиблих

0 406
Наші студенти побували на відкритті пам’ятника жертвам Голокосту
Наші студенти побували на відкритті пам’ятника жертвам Голокосту
Студенти-туризмознавці були присутні на відкритті пам’ятника закарпатським євреям – жертвам Голокосту. Монумент 9 жовтня відкрили в Ужгороді поблизу колишньої синагоги, а нині – будівлі обласної філармонії.

На урочистому відкритті побували представники єврейської громади міста, Генерального консульства Угорщини в Ужгороді, Закарпатської ОДА та Ужгородської міської ради. Зібралося й чимало ужгородців.

Авторами меморіалу стали ужгородський скульптор Михайло Колодко та архітектор Петро Cарваш. Задум утілений у вигляді залізного стовпа, що стоїть а осерді зірки Давида. Сам же стовп складається з багатьох менших зірок, кожна з яких виконана вручну.

Наші студенти побували на відкритті пам’ятника жертвам Голокосту

Анастасія Терлецька

Наші студенти знають про Голокост і теж не оминули відкриття пам’ятника. Анастасія Терлецька, студентка факультету туризму та МК, прийшла на захід з колегами: разом поклали на знак ушанування загиблих символічні камінці. Дівчина розповідає: «Про Голокост чула ще під час навчання в школі. Сама я не з Закарпаття, але мене щораз приємно дивує, як тут уживаються представники різних національностей і культур. От щойно однокурсники розповідали, що з Ужгорода та Мукачева євреїв вивозили до гетто та концентраційних таборів, де живцем спалювали… Не розумію, чому пам’ятник встановили лише тепер, коли минуло так багато років. Історія Ужгорода тісно сплітається з історією представників цієї національності, тож відкриття цього пам’ятного знака однозначно позитив – ми й наші наступники маємо пам’ятати про біль, з яким живуть мільйони євреїв».

Равин відправив молебень, а відтак усі присутні викладали камінці уздовж меморіалу на знак пам’яті про загиблих.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.