Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Наші студенти у вихідний узялися за писанкарство під будівлею ОДА

Безплатний майстер-клас для молоді влаштувала жителька Виноградова Любов Шпак, яка запропонувала ужгородцям тематичні вироби ручної роботи

0 332
Наші студенти у вихідний узялися за писанкарство під будівлею ОДА
Наші студенти у вихідний узялися за писанкарство під будівлею ОДА
У суботу, 8 квітня, під будівлею Закарпатської ОДА тривав другий день фестивалю «Воскресни, писанко!». Цього разу тут було не так багато майстринь, але наші студенти-медики знайшли для себе захопливе заняття: вчилися розмальовувати воском великодні яєчка.

Безплатний майстер-клас для молоді влаштувала жителька Виноградова Любов Шпак, яка приїхала до Ужгорода, аби запропонувати містянам тематичні вироби ручної роботи та навчити розмальовувати яйця.

Наші студенти у вихідний узялися за писанкарство під будівлею ОДА

Продукт творчості 🙂

Люба розповіла, що навчає дітей, веде гуртки з виготовлення різних генд-мейд-штучок. Писанками дівчина займається другий рік і вже долучила до цього й молодшу сестричку. Щиро кажучи, роботи Люби заворожують, бо коли сам пробуєш малювати, навіть не віриться, що таку красу можна виготовити власноруч.

Писанкарство – справа захоплива, тож до нас почали підходити перехожі й активно цікавитися, що це ми робимо. Скоро довкола назбирався натовп допитливих малюків із батьками, які не лише зацікавлено споглядали, але й гуртом малювали писанки.

Поки малюю, спілкуюся зі студентами-медиками Машею Треліс, Назаром Сабатом і Сашею Тодавчичем, які за другий день фестивалю вже теж дечого навчилися й між оформленням власних писанок встигають допомагати й малечі, яка нас оточує.

Наші студенти у вихідний узялися за писанкарство під будівлею ОДА

Ксенія Шокіна зі студентами-писанкарями

«Ми прийшли сюди спеціально, щоб намалювати писанку. Цікаво було спробувати себе в новому занятті», – кажуть хлопці. Маша додає: «Я раніше декорувала яйця бісером, а от воском – уперше. Це має вміти кожна мама, а якщо ще й тато вмітиме, то взагалі супер!».

Кілька годин за розмовами й жартами пролетіли непомітно: за цей час встигли перезнайомитися, зробити писанки з використанням кількох кольорів, та ще й допомагали Любі продавати її вироби.

Наприкінці стерли віск і вирішували, чия писанка найкраща. Любині роботи – поза конкуренцією, а от мені особисто найбільше до душі припала Сашина писанка.

Як то кажуть, і я там була, мед, пиво не пила, а от писанку й собі розмалювала.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.