Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Наукова бібліотека УжНУ долучилася до патріотичного флешмобу «Вишиванка єднає українців»

Єднаймося, бо ми цього варті!

0 268

Наукова бібліотека УжНУ долучилася до патріотичного флешмобу «Вишиванка єднає українців»

Починаючи з 2006 року, третього четверга травня українці відзначають Всесвітній день вишиванки. Це свято не просто долучає нас до традицій предків, а й закликає всіх до єдності.

Наукова бібліотека УжНУ долучилася до патріотичного флешмобу «Вишиванка єднає українців»Хоча свято порівняно молоде, сама вишиванка має багатовікову традицію, яка сягає часів Київської Русі. І це не просто одяг – це своєрідний оберіг, оспіваний народом у піснях, описаний у книгах. Ідея відзначення Дня вишиванки відразу припала українцям до душі, адже за ним не стоїть ні політика, ні релігія, у ньому беруть участь люди різного віку, різного соціального становища. Народні звичаї, традиції варто берегти і плекати, а це якраз чудовий привід згадати про своє етнічне багатство. Цей день також допоможе українцям, що мешкають за кордоном, духовно возз’єднатися зі своїм народом.

Цьогоріч День вишиванки випав на 17 травня. Всі небайдужі могли долучитися до патріотичного флешмобу «Вишиванка єднає українців». Долучилася до урочистої, яскравої, веселої традиції і Наукова бібліотека УжНУ. Не цураймося! Шануймося! Єднаймося, бо ми цього варті!

За інформацією Вікторії Жупан
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.