Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Науковці юридичного факультету УжНУ взяли участь у круглому столі, організованому ОБСЄ

Участь у форумі «Викладання Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) в Україні». взяли Геогій Динис та Марія Менджул

0 718
Науковці юридичного факультету УжНУ взяли участь у круглому столі, організованому ОБСЄ
Науковці юридичного факультету УжНУ взяли участь у круглому столі, організованому ОБСЄ
13 липня на базі Київського національного університету імені Тараса Шевченка за підтримки координатора проектів ОБСЄ в Україні та у співпраці з ним у межах щорічної міжуніверситетської школи з актуальних питань теорії та практики права в галузі прав людини «Право на цілісність, недоторканість та благополуччя особи в міжнародному та національному праві: аспекти позитивних зобов’язань держави» відбувся круглий стіл «Викладання Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ) та практики Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) в Україні».

У роботі круглого столу взяли участь завкафедри міжнародного права УжНУ професор Георгій Динис та в.о. завідувача кафедри міжнародного приватного права, правосуддя та адвокатури доцент Марія Менджул.

Круглий стіл влаштували, щоб обговорити методологію викладання європейського права у сфері прав людини (виступили професори Олеся Отраднова та Павло Пушкар), представити іноземний досвід викладання ЄКПЛ та практики ЄСПЛ в університетах (доповідали професори Драголюб Поповіч та Костас Параскева), презентувати студії Європейського права  (включаючи право ЄС та права людини) як частину університетських навчальних програм (професор Андрій Бойко) та діяльність Української асоціації європейських студій (Тетяна Анцупова).

Науковці Ужгородського університету представили досвід викладання Європейської конвенції з прав людини та практики Європейського суду з прав людини на юридичному факультеті для спеціальностей «Правознавство» та «Міжнародне право».

За інформацією доцента Марії Менджул
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.