Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Не давайте себе ошукати – оригінали документів можна подавати тільки з 1 серпня!

5 серпня розпочнеться друга сесія прийому документів від вступників на основі диплома бакалавра для здобуття ступеня магістра та освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста

0 829
Не давайте себе ошукати - оригінали документів можна подавати тільки з 1 серпня!
Не давайте себе ошукати - оригінали документів можна подавати тільки з 1 серпня!
27 липня закінчився прийом електронних заяв від абітурієнтів, що здобули повну середню освіту. З цього приводу під час чергового засідання приймальної комісії прозвітував відповідальний секретар приймальної комісії УжНУ Петро Горват.

Тож на 18 годину 27 липня до УжНУ подали 21 205 заяв, з яких 16 911 – на денну форму навчання, 4294 – на заочну, а також 602 заяви до Природничо-гуманітарного коледжу (584 – на денну форму та 18 на заочну).

Відтепер до 1 серпня формуватимуться рейтингові списки абітурієнтів, рекомендованих до зарахування на державне замовлення.

Варто нагадати, що цьогоріч діють два типи зарахування на державне замовлення для абітурієнтів на основі повної загальної середньої освіти – конкурс за фіксованим обсягом державного замовлення та широкий конкурс – за максимальним обсягом держзамовлення.

Не давайте себе ошукати - оригінали документів можна подавати тільки з 1 серпня!

Петро Горват

Зарахування за першим конкурсом поширюється на широкий спектр предметних спеціалізацій спеціальності «Середня освіта», спеціальності із творчим конкурсом («Журналістика», «Реклама і зв’язки з громадськістю», «Фізична культура і спорт») та медичні спеціальності. Для цих категорій гарантована кількість місць державного замовлення не зміниться.

За всіма іншими спеціальностями (спеціалізаціями) рекомендація абітурієнтів на державне замовлення провадитиметься за т. зв. широким конкурсом, тобто за спільною пропозицією ВСІХ вищих навчальних закладів України.

Список рекомендованих до зарахування за обома конкурсами формується з урахуванням балів ЗНО, середнього балу додатку до атестату про повну загальну середню освіту та пріоритетності заяви, визначеної вступником.

За словами Петра Горвата, подати оригінали документів можна тільки з 1 серпня, якщо ви рекомендовані до зарахування системою «Конкурс». Відповідальний секретар наголошує, що телефонні дзвінки з відбіркових комісій до абітурієнтів із пропозицією принести оригінали документів до 1 серпня є протизаконними.

До слова, прийом документів на заочну форму навчання триває до 18 години 31 серпня.

Не давайте себе ошукати - оригінали документів можна подавати тільки з 1 серпня!

Володимир Смоланка

Що ж до попередніх підсумків вступної кампанії на ОКР бакалавра, то до факультетів УжНУ, на які подано понад 1000 заяв, належать: медичний (1697 заяв), суспільних наук (1236 заяв),  міжнародної політики, менеджменту та бізнесу (1082 заяви), юридичний (1192 заяви), трохи менше мають факультет іноземної філології (995 заяв) та філологічний факультет (901 заяву).

Найбільшу популярність мають такі спеціальності (спеціалізації): лікувальна справа (1241), право (727), філологія (англійська мова та література) (540), фармація (456), стоматологія (456), біологія (440), міжнародне право (336), фізична реабілітація, фітнес та рекреація (334), готельно-ресторанна справа (317), інженерія програмного забезпечення (309).

На заочній формі навчання прагнуть навчатися найбільше на таких спеціальностях (спеціалізаціях): право (83), фізична реабілітація, фітнес та рекреація (69),  біологія (56), туризм (50), історія (48) тощо.

27 липня завершились також вступні випробування до Природничо-гуманітарного коледжу УжНУ. Уже відомі списки рекомендованих до зарахування.

28–29 липня тривають фахові вступні випробування для вступників на основі ОКР бакалавра для здобуття ступеня магістра та освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста на денну та заочну форму навчання. До 3 серпня ці абітурієнти мають скласти вступні іспити з іноземної мови.

Відповідно до Правил прийому, із 5 серпня розпочнеться друга сесія прийому документів від вступників на основі диплома бакалавра для здобуття ступеня магістра та освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста на денну та заочну форму навчання. Вона триватиме до 26 серпня, після чого відбудуться вступні випробування і зарахування.

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.