Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

П’ятикурсники матфаку – уп’яте поспіль здобувають Кубок декана

На математичному факультеті справді сильні гравці, котрі згодом можуть поборотися й за Кубок ректора УжНУ

0 1 180
П’ятикурсники матфаку – уп’яте поспіль здобувають Кубок декана
П’ятикурсники матфаку – уп’яте поспіль здобувають Кубок декана
Математичний – один із тих факультетів, де хлопці активно займаються спортом. А отже, без турніру з міні-футболу за Кубок декана тут не обійтися – це давно традиція математиків. Не забули про неї і в 2016 році.

П’ятикурсники матфаку – уп’яте поспіль здобувають Кубок декана

Під час гри

20 жовтня відбулися міні-футбольні баталії на факультеті, що незабаром відсвяткує своє 50-річчя. Грали на оновленому спортмайданчику біля студентського гуртожитку УжНУ №4. На турнір з’явилося п’ять команд.

Через незначну кількість колективів змагалися в одній групі за коловою системою. Тож усім учасникам випало зіграти по 4 матчі по 15 хвилин.

Загалом відбулося 10 поєдинків, у яких гравцям удалося відзначитися 34 рази. Наводимо результати всіх ігор:

I – II курси – 0:2 II – III курси – 1:3 II – IV курси – 2:0 II – V курси – 3:2
ІІІ – IV курси – 2:0 IV – V курси – 1:4 V – III курси – 2:0
V – I курси – 5:0 I – III курси – 0:5 I – IV курси – 0:2

П’ятикурсники матфаку – уп’яте поспіль здобувають Кубок декана

Під час гри

Фаворитами в боротьбі за Кубок декана математичного факультету були 5-курсники, котрі до цього 4 рази поспіль виборювали титул. Сенсації не сталося й цього разу, хоч вона й була близька. Здавалося, після перемоги над третьокурсниками 2:0, сумнівів у черговій перемозі фаворита не залишилося ні в кого. Утім втрутилися другокурсники, які добряче попсували нерви старшим колегам, здобувши перемогу 3:2.

Як виявилося, одразу три команди набрали по 9 очок, тож усе вирішувалося за різницею забитих і пропущених м’ячів. А доки організатори вели підраховували, на поле вийшли ще дві команди: колективу викладачів протистояла збірна студентів.

Виявити сильнішого у матчі, який не мав турнірного значення, не змогли. Ведучи в рахунку 2:0, викладачі все-таки двічі пропустили наприкінці матчу.

П’ятикурсники матфаку – уп’яте поспіль здобувають Кубок декана

Михайло Повідайчик нагороджує Андрія Коваля

Після суперпоєдинку оголосили результати турніру, на які довго очікували глядачі,котрих зібралося багатенько. Декан матфаку Михайло Повідайчик вручив Кубок команді п’ятого курсу, яка вп’яте поспіль завоювала цей трофей, чого раніше на факультеті, певно, не було. Другими завершили турнір третьокурсники, а третіми виявилися гравці 2-го курсу.

Після церемонії нагородження враженнями поділився один із переможців-п’ятикурсників  Андрій Коваль: «Мене переповнюють емоції радості, гордості за свій курс. Напевно, тепер про нас точно можна сказати, що ми найкращі. Ми довели, що не випадково перемагали минулі роки. У всіх командах-суперниць був чітко виражений лідер, який не завжди рятував, вів за собою команду. А у нас такого немає, зате всі – один за одного. Мабуть, це і стало секретом нашого успіху і нашої перемоги».

Що ж, на математичному факультеті справді сильні гравці, котрі згодом можуть поборотися й за Кубок ректора УжНУ.

Юрій Піясюк
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.