Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Палітра вражень: В Ужгороді відбувся конкурс з живопису «Срібний мольберт»

Протягом 6 днів молодь знайомилася з містом над Ужем та Хустом, творила й спілкувалася із метрами українського та світового мистецтва

0 281

Палітра вражень: В Ужгороді відбувся конкурс з живопису «Срібний мольберт»

Сплеск емоцій, місяць у хмарах, автопортрет із айфоном, затишні закутки міста – усе це роботи талановитих студентів із різних куточків України, а також вищих навчальних закладів Білорусі, Польщі та Угорщини. Протягом 6 днів у рамках Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» в Ужгороді вирувала творча атмосфера із ароматом фарби.

Палітра вражень: В Ужгороді відбувся конкурс з живопису «Срібний мольберт»Понад 300 студентів із 64 навчальних закладів подали заявки-анкети на участь у конкурсі, однак тільки п’ятдесятьом поталанило бути відібраними до участі. Протягом 6 днів молодь знайомилася із Ужгородом та Хустом, творила й спілкувалася із метрами українського та світового мистецтва.

«Відбір був дуже суровим – усі роботи були закодовані, тож експерти не знали, кому вони належать. Цьогоріч «Срібний мольберт» особливий тим, що впроваджено особливу нагороду Гран-прі – переможці матимуть можливість поїхати до однієї з країн Європи. Родзинкою конкурсу стане робота одразу у двох місцях, а ще – виконання автопортрету», – розповіла співзасновниця конкурсу Наталія Бровді.

Палітра вражень: В Ужгороді відбувся конкурс з живопису «Срібний мольберт»
Герго Банкуті

У рамках «Срібного мольберта» учасники мали подолати три завдання: зобразити міський пейзаж, портрет та виконати імпровізацію. Серед робіт можна було знайти як виконані у академічному стилі пейзажі та портрети, так і роботи у стилі мінімалізм, інсталяції та навіть… письмові роботи!

Палітра вражень: В Ужгороді відбувся конкурс з живопису «Срібний мольберт»
Вероніка Сироткіна

Учасник з Угорщини Герго Банкуті здобув перемогу одразу в 5 номінаціях, тож з радістю розповідає: «Раніше я брав участь у конкурсах, однак подібних масштабів ще не бачив. Я приємно здивований тим, як нас прийняли організатори, а ще не очікував отримати стільки нагород.

Тепер приїздитиму до України частіше – матиму нагоду представити власні роботи на виставці у Києві, а ще повернуся в Ужгород для роботи у арт-резиденції».

Вероніка Сироткіна приїхала на конкурс вдруге: минулого разу зібрала 6 нагород, а тепер виграла головний приз – Гран-прі, тож поїде насолоджуватися мистецтвом до Більбао (Іспанія). Розповіла, що здобути перемогу допомогло те, що свій пейзаж писала з душею: «Того дня у Хусті йшов дощ, було дуже холодно, але я хотіла вкласти у роботу душу й передати той настрій».

Ксенія Шокіна
Фото надані організаторами конкурсу «Срібний мольберт»
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.