Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Партнери з УжНУ та Карлового університету в Празі погодили продовження співпраці за програмою ERASMUS+

Чеський виш відвізитував директор НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин, заступник декана юридичного факультету з міжнародних зв'язків доцент Олександр Білаш (архімандрит Євфросин)

0 292
Партнери з УжНУ та Карлового університету в Празі погодили продовження співпраці за програмою ERASMUS+
Каміла Веверкова та Олександр Білаш
14 березня у Карловому університеті в Празі відбулася робоча зустріч директора НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин, заступника декана юридичного факультету з міжнародних зв’язків доцента Олександра Білаша (архімандрита Євфросина) з деканом гуситського теологічного факультету Карлового університету в Празі пані доцентом Камілою Веверковою. У розмові також був присутній член Колегіуму ректора Карлового університету в Празі професор Ян Благослав Лашек.

Доцент Олександр Білаш передав вітання й поздоровлення колегам з нагоди святкування 100-ліття створення Чехословаччини від декана юридичного факультету професора Ярослава Лазура та проректора УжНУ професора Олександра Рогача, ознайомив з програмою святкування в Ужгороді Днів Чехії та Словаччини, зокрема із заходами в Ужгородському національному університеті.

Під час зустрічі багаторічні партнери обговорили поточні питання, що стосуються розвитку спільних проектів і затвердили план дій на 2018/2019 навчальний рік. Також сторони позитивно оцінили співпрацю в рамках програми ERASMUS+, що вже розвивалася в навчальному році 2017/2018.

Нагадаємо, що завдяки давнім партнерським взаєминам між НДІ державно-конфесійного права та державно-церковних відносин, юридичним факультетом УжНУ та гуситським теологічним факультетом став можливим обмін студентами та докторантами, професорсько-викладацьким складом. За програмою ERASMUS+ на базі НДІ та юридичного факультету протягом 4 місяців проходив навчання та науково-дослідницьку діяльність докторант, магістр Мартін Голи (Mgr. Martin Holy). З циклом лекцій, що торкалися взаємин держави й церков на Закарпатті у період першої Чехословацької Республіки, «церковних» законів 1949 року у Чехословаччині та сучасних аспектів регулювання державно-конфесійних відносин, Ужгородський університет відвідав відомий фахівець з церковної історії професор Ян Благослав Лашек.

Гуситський теологічний факультет надає своїм студентам можливість здобувати якісну освіту за багатьма спеціальностями (теологія (гуситська, православна, старокатолицька) у поєднанні з філософією та релігієзнавством, гуманітарні студії (юдаїстика, соціальна педагогіка), соціальна праця та ін.). Завдяки широкому спектру запропонованих спеціальностей стало можливим навчання у Празі за програмою ERASMUS+ протягом 8 місяців студентів-магістрантів факультету суспільних наук УжНУ Вікторії Симулик та Ростислава Галаса (спеціальність «Соціальна праця»), які вже успішно склали першу заліково-екзаменаційну сесію.

Того ж дня заступник декана юридичного факультету доцент Олександр Білаш мав зустріч із завкафедри кримінального права Карлового університету в Празі професором Їржі Єлінеком, генералом, професором Ярославом Івором з Пан-Європейського університету у Братиславі, завкафедри кримінального права Трнавського університету професором Іваном Шімовчиком, яким були передані запрошення від декана юридичного факультету УжНУ професора Ярослава Лазура та в.о. завідувача кафедри кримінального права та процесу доцента Ярослава Ступника відвідати Ужгород і взяти участь у Х Міжнародній юридичній конференції «Закарпатські правові читання – 2018», що відбудеться 19–21 квітня цього року.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.