Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Географічний факультет бере курс на подвійні дипломи та збільшення кредитів англійської мови

Декан геофаку Іван Калинич – про плани і завдання міжнародної співпраці у новому навчальному семестрі

0 638
Географічний факультет бере курс на подвійні дипломи та збільшення кредитів англійської мови
Іван Калинич
Новий навчальний семестр – нові плани та завдання. Декан географічного факультету Іван Калинич розповів Медіацентру УжНУ про результати й перспективи міжнародної співпраці підрозділу.

Географічний факультет Ужгородського національного університету від часу створення у 2005 році успішно налагоджує зв’язки із вишами Угорщини, Польщі, Литви, Словаччини, Румунії.

Іван Калинич каже, що найперше кафедра землевпорядкування та кадастру налагодила співпрацю із Науково-дослідним інститутом геодезії, топографії і кадастру Чеської Республіки в місті Здіби. Договір підписали ще в березні 2006 року.

– Нині ми підготували проект для продовження договору. Плануємо видавати спільний науково-практичний журнал. Уже маємо чим похвалитися: двоє випускників кафедри ЗВК закінчують докторантуру у Брно та Карловому університеті (Чеська Республіка), де будуть захищати дисертації, – додає очільник підрозділу.

Налагоджено співпрацю й із Латвійським аграрним університетом у місті Єлгава. У квітні 2018 року планується зустріч із керівництвом цього вишу щодо спільної науково-дослідної роботи, а також буде обговорено питання про здобуття подвійних дипломів за спеціальностями «Лісівництво» та «Геодезія та землеустрій».

Пан Калинич розповів про підписання угоди з Вищою інженерно-економічною школою у Жешові (Польща) щодо підготовки магістерських і бакалаврських програм за спеціальністю «Геодезія та землеустрій» Нині формується робоча група, яка поїде до Жешова, аби детально обговорити питання плати за навчання, проживання у гуртожитках та зарахування певних дисциплін.
У зв’язку з такими планами на факультеті також планують збільшити кількість годин на вивчення англійської мови.

Загалом за останні 3 роки географічний факультет підписав меморандум про співпрацю з 14-ма вишами Угорщини, Польщі, Словаччини та Румунії, а також із фаховими науково-дослідними інститутами цих країн.

На порядку денному, зауважив Іван Васильович, поїздка у Краківський аграрний університет (Польща), де є факультет лісового господарства. Такий підрозділ також має і Латвійський аграрний університет, тож планують співпрацю і з ними. Нагадаємо, що торік у Кошицях, в Університеті Павла Шафарика, відбулася зустріч із директором Інституту географії – триває налагодження контактів і для спеціальності «Географія».

Окрім того, географічний факультет тісно співпрацює з національними парками. До прикладу, уже триває науково-практична робота над спільним проектом із Національним парком Польщі.

– Це перші цьогорічні задуми. Факультет активно рухається далі. Нашу роботу схвально оцінили міські ради Ужгорода, Чопа, Тячева. У планах укласти угоду про співпрацю щодо практичного спрямування магістерських робіт наших випускників. Студенти з кафедр лісівництва та ЗВК спільно виконали дослідні роботи з 3D-моделювання та інвентаризації парків в Ужгороді. Матеріали вже передані Ужгородській міській раді, – поділився декан.

Бажаємо географічному факультету розквіту й успішного втілення всіх задумів у новому семестрі.

Віра Лабич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.