Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Правники УжНУ мають можливість стажуватися в апараті Верховної Ради України

Презентували програму стажування члени ГО «Ліга інтернів» Мар’яна Добоні та Марина Сташина

0 364
Правники УжНУ мають можливість стажуватися в апараті Верховної Ради України
Студенти-магістранти юрфаку
31 жовтня в УжНУ відбулася презентація програми стажування в апараті Верховної Ради України для студентів-магістрантів юридичного факультету. Захід провели члени ГО «Ліга інтернів» (Асоціація випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади), випускниці програми стажування у ВР Мар’яна Добоні та Марина Сташина. Також на презентації були присутні декан юридичного факультету Ярослав Лазур та заступник декана Вадим Рокашнюк.
Правники УжНУ мають можливість стажуватися в апараті Верховної Ради України
Ярослав Лазур

Традиційно розпочав зустріч очільник факультету Ярослав Лазур, який підкреслив, що програма є важливою не тільки для кар’єрного зростання студентів, а й для майбутнього всієї країни. Також відзначив, що й сам був членом Асоціації, тому радить не втрачати такої можливості і спробувати себе в ролі інтерна.

Відтак виступила Мар’яна Добоні. Дівчина розповіла про те, що програма, крім практичного досвіду роботи в парламенті України, участі в законотворчому процесі та старті професійної кар’єри, дає ще й неоціненні зв’язки та контакти, які будуть особливо корисними у дальшій роботі правників.

Також студенти мали змогу більш докладно ознайомитися з основними завданнями, що від них вимагатимуть під час проходження програми. Ідеться про законопроектну роботу, аналітичні дослідження, переклади, відповіді на звернення громадян, організацію комітетських засідань тощо.

Правники УжНУ мають можливість стажуватися в апараті Верховної Ради України
Мар’яна Доброні

Випускниця розповіла магістрантам про те, які труднощі найчастіше виникатимуть у роботі, як інтерни проводять своє дозвілля в столиці, ознайомила з вимогами до конкурсантів.

Марина Сташина поділилася зі студентами власним досвідом участі в програмі стажування. «Часто випускники провінційних вишів не є настільки впевненими, як потрібно. Вони дивляться на все очима специфіки свого регіону проживання. Особисто мені програма стажування дала впевненість у собі і своїх силах», – відзначила гостя.

Правники УжНУ мають можливість стажуватися в апараті Верховної Ради України
Марина Сташина

Програма стажування у Верховній Раді існує з 1995 року. За цей час її учасниками стало близько 1650 осіб. Випускники продовжують свій професійний шлях у найрізноманітніших сферах – від роботи в державних установах, громадських організаціях, до реалізації себе у викладацькій діяльності чи комерційному секторі. Тож хто ще не до кінця збагнув своє покликання на юридичній ниві нашої країни, – програма стажування в апараті Верховної Ради України – саме для вас.

По детальнішу інформацію про конкурсний відбір та інші нюанси проходження програми звертайтеся на офіційну сторінку у Фейсбук або пишіть на електронну пошту (liga.interniv@gmail.com).

Тетяна Боць
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.