Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники нашого вишу долучилися до Всесвітнього дня прибирання

У «WORLD CLEANUP DAY» волонтери створюють «зелену хвилю» від Нової Зеландії до Гаваїв

0 208

Представники нашого вишу долучилися до Всесвітнього дня прибиранняПредставники нашого вишу долучилися до Всесвітнього дня прибирання

Свідомі люди, виявивши проблеми, – шукають шляхи їх вирішення. Розуміючи, що довкілля потерпає від сміття, чимало ужгородців вирішили долучитися до Всесвітнього дня прибирання. «WORLD CLEANUP DAY» – масштабний привід привернути увагу до глобальних проблем, тож волонтери створюють «зелену хвилю» від Нової Зеландії до Гаваїв.
.

«LET`S DO IT, UKRAINE» – частина світового руху «Let`s Do It! World». Україна вже вп’яте долучається до екологічної акції. 15 вересня ужгородці на чолі з координатором у Закарпатській області Марією Треліс зібралися, аби зробити світ чистішим. Не залишилися осторонь і представники УжНУ. Так, доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій, очільниця Центру сталого розвитку Ганна Мелеганич упевнена, що ековиховання потрібне населенню.

Ганна Мелеганич з учасниками акції
Ганна Мелеганич з учасниками акції

«Коли пані Марія звернулася по підтримку, ми зрозуміли, що маємо спільні інтереси, тож проігнорувати таке запрошення не могли. Максимально поширювали інформацію, особливо серед молоді. Також залучали представників різного віку, починаючи з наймолодших.

На жаль, студенти мало часу приділяють часу громадським роботам. Молодь переважно орієнтована на матеріальні цінності, часто готова працювати лише за винагороду. Але практика показує: якщо все-таки людина пробує щось робити на волонтерських засадах, то щоразу все з більшим ентузіазмом приєднується до різного роду акцій, маючи моральне задоволенням від принесеної користі. Друзі, перелік хороших справ невичерпний – то робімо їх разом, адже так дієвіше. Лише вкупі зможемо досягти позитивних змін для людства», – розповіла перед заходом Ганна Ігорівна.

Представники нашого вишу долучилися до Всесвітнього дня прибирання Розпочали безпосередньо з інструктажу: як зауважила Марія Треліс, безпека на першому місці. Обов’язки учасники акції вирішили розподілити: одні збирали пластмасу, аби в далі відправити на переробку, інші «попіклувалися» про інакше сміття. Робота кипіла: вже протягом години набережна біля Падіюну мала зовсім інший вигляд! І це справді варте уваги та поваги.

Марія Юріна
Марія Юріна

«До кінця листопада я чинний президент Закарпатського обласного учнівського парламенту «Нове покоління». Ми завжди активно долучалися до різних подій, акцій або ж безпосередньо їх створювали. Саме тому, коли почала навчання у виші, одразу вирішила стати активною студенткою. І надалі намагатимуся брати участь у різних заходах, тренінгах, зустрічах, які будуть пов’язані з екологією, розвитком в загальному», – поділилася планами одна з учасниць «LET`S DO IT, UKRAINE», першокурсниця медичного факультету Марія Юріна.

Що ж, друзі, рекомендуємо максимально долучатися до подій, які сприяють вашому розвитку, приносять користь суспільству та навколишньому середовищу.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.