Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники ужнівського волонтаріату навідали з різдвяними гостинцями малечу Свалявського будинку дитини

Благодійні поїздки планують не лише у святкові періоди – відвідуватимуть соціальні заклади регулярно

0 191

Представники ужнівського волонтаріату навідали з різдвяними гостинцями малечу Свалявського будинку дитиниПредставники ужнівського волонтаріату навідали з різдвяними гостинцями малечу Свалявського будинку дитини

Нещодавно створений волонтаріат УжНУ вже активно взявся до роботи. Їздити, зустрічатися, розмовляти, допомагати – і все це для тих, кому такі прості речі надзвичайно потрібні.

Перед Новим роком відбулася поїздка до Перечинської загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІ ступенів для дітей-сиріт і тих, що залишилися без піклування батьків. Тепер же, 9 січня, представники волонтаріату, куди входять студенти, викладачі й співробітники університету, спільно з небайдужими краянами навідалися в Обласний будинок дитини у місті Сваляві. Завітали в групи «Сонечко», «Ластівка», «Малятко» та «Зірочка».
Представники ужнівського волонтаріату навідали з різдвяними гостинцями малечу Свалявського будинку дитини
Представники ужнівського волонтаріату навідали з різдвяними гостинцями малечу Свалявського будинку дитиниЇхали не з порожніми руками: зібрали речі, смаколики, дещо найнеобхіднішого для малят – пляшечки для годування, вологі серветки. Варто зауважити, що вихованцями Будинку дитини є хлопчики й дівчатка до 3 років і до 4-х – коли це діти з особливими потребами. Нині малят у закладі 110, наймолодшим – 4 місяці.

Гості приїхали в час, коли у діток пора обіднього сну. Однак залишити їм невеличкі подаруночки й поспілкуватися з вихователями вдалося. Останні ж дуже тепло відгукуються про своїх вихованців, розповідають, що є там і малята, котрі мають батьків, зустрічаються з ними, але з певних причин повинні перебувати в дитячому будинку.

Представники ужнівського волонтаріату навідали з різдвяними гостинцями малечу Свалявського будинку дитиниПоки ми пошепки розмовляли, найактивніші малюки почали прокидатися. Хтось радо махав привіт, хтось соромився й укривався ковдрою з головою, а потім тихенько з-під неї виглядав. У кімнатах, де дітлахи сплять і граються, – тепло і затишно, умови хороші, чимало іграшок, які акуратно розкладені на полицях. Зовні все нагадує знайомий кожному з нас дитсадок, та й запах їжі так само вловлюється у коридорі. Однак важко усвідомлювати, що там увечері не стає порожньо, цих хлопчиків і дівчаток не забирають додому, а вихователі залишаються з ними цілодобово.

Декотрі представники волонтаріату вже не вперше в цьому місці й, запевняють, – не востаннє. Такі поїздки планують не лише у святкові періоди, а регулярно. Вони дякують усім, хто долучається до благодійної ініціативи й відкриті до нових людей.

Катерина Хижняк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.