Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Представники УжНУ долучилися до святкування «Чеських днів у Закарпатті»

Триватиме фест до вечора неділі, тож не проґавте й ви шансу скуштувати смачненького та ближче ознайомитися з культурою сусідньої країни

0 347
Розважитися, познайомитися ближче з чеською культурою та скуштувати традиційних страв і напоїв мають нагоду протягом цих вихідних жителі та гості міста – в Ужгороді триває триденний фестиваль «Чеські дні в Закарпатті».

Представники УжНУ долучилися до святкування «Чеських днів у Закарпатті»З нагоди сотої річниці від днів заснування Чехословацької Республіки влаштували триденний фестиваль: тут цікаве для себе знайде всяк охочий. Широко представлене чеське пиво, яким славиться ця країна, гастрономічні смаколики, а на сцені триває культурно-розважальна програма. Для комфорту найменших гостей організатори подбали про аніматорів: ходулістів, карикатуристів тощо. Цікаво, що такі фестивалі відбуваються лише у трьох містах світу: Брюсселі, Празі та Ужгороді.

Деканеса філфаку Галина Шумицька, чеська лекторка Петра Зламана, доцент кафедри словацької філології Юлія Юсип-Якимович, в.о. завідувача кафедри словацької філології Наталія Петріца
Деканеса філфаку Галина Шумицька, чеська лекторка Петра Зламана, доцент кафедри словацької філології Юлія Юсип-Якимович, в.о. завідувача кафедри словацької філології Наталія Петріца

Організували захід Чеський дім регіонів у місті Ужгороді у співпраці з представниками Устецького, Плзенського та Закарпатського країв.

Серед присутніх можна побачити й представників різних підрозділів УжНУ.

Так, приміром, завітали на фестиваль на запрошення Чеського дому регіонів і представниці філфаку разом із його очільницею Галиною Шумицькою. Відвідали захід неспроста, адже на філологічному факультеті готують фахівців-богемістів, а серед професорсько-викладацького складу кафедри словацької філології і чеська лекторка Петра Зламана, яка також прийшла на святкове відкриття.

Представники УжНУ долучилися до святкування «Чеських днів у Закарпатті»До слова, за результатами співпраці Ужгородського національного університету з краєм Височина на факультеті цьогоріч облаштовані дві лекційні аудиторії й триває заміна вікон, а за підтримки Пардубіцького краю оснащується лінгафонний кабінет, який водночас слугуватиме комп’ютерним класом – про нього на факультеті мріяли вже не один десяток років.

Триватиме фестиваль до вечора неділі, тож не проґавте й ви шансу скуштувати смачненького та ближче ознайомитися з культурою сусідньої країни.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.