Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Журналістською премією Мукачівської греко-католицької єпархії імені Йосипа Терелі відзначили й випускників УжНУ

Диплом І ступеня дістався Оксані Штефаньо, другого – Тетяні Лiтератi, третього – Сергiю Федаці

0 310
Початок урочистої церемонії. Фото сайту Zakarpatpost.net
Початок урочистої церемонії (фото з сайту Zakarpatpost.net)
Десятеро закарпатських журналістів, серед яких і ужнівці, вдостоєні премії ім. Й. Терелі за кращі публікації на духовну тематику. Вручали нагороди 21 січня в Хрестовоздвиженському греко-католицькому кафедральному соборі.

Обирає переможців що два роки ще з 2009-го спеціальна комісія Мукачівської греко-католицької єпархії. Цьогоріч лауреатом єпархіальної «Журналістської премії Мукачівської греко-католицької єпархії ім. Й. Терелі» І ступеня стала Оксана Штефаньо, ІІ ступеня – Тетяна Лiтератi, ІІІ ступеня – Сергiй Федака; архієрейськими грамотами у рамках премії нагородили Марину Алдон, Тетяну Лешко, Валентину Жук, Богдану Клекнер, Мар’яну Абель, Василя Горвата, а також подякували за багаторічну роботу Мирославі Мацо.

Владика Мілан нагороджує Оксану Штефаньо (фото з ФБ-сторінки О. Штефаньо)
Владика Мілан нагороджує Оксану Штефаньо (фото з ФБ-сторінки О. Штефаньо)

Тетяну Літераті нагороджують уже втретє. Каже: «Цього разу я отримала премію ІІ ступеня за публікації з серії «Втрачений Ужгород». Вони стосуються життя греко-католицької єпархії і здебільшого розповідають про людей. Цього року уже також вийшла публікація на цю тему, стосувалася вона крипти під греко-католицьким собором. Писати справді є про що, адже життя довоєнного Ужгорода дуже тісно пов’язане з єпархією».

А от Тетяна Лешко на вручення відзнаки запрошена вперше: «Два роки тому знімали сюжет про дерев’яні церкви Закарпаття, тож мала дуже багато матеріалу, фото, цікавих історій, тому вирішила зробити друковану версію для газети «Неділя». Попри те, що майже 16 років я в телевізійній сфері, мене нагородили саме за газетний матеріал. Була здивована відзнакою, та ще й за газетний матеріал, але приємно. А закарпатські дерев’яні церкви і справді варті того, щоб про них розповідати».

Нагороджені на цьогорічній премії ім. Й. Терелі та владика Мілан Шашик (фото з ФБ-сторінки О. Штефаньо)
Нагороджені на цьогорічній премії ім. Й. Терелі та владика Мілан Шашик (фото з ФБ-сторінки О. Штефаньо)

До слова, премією Терелі відзначають не тільки за публікації про мукачівську єпархію, а загалом за дослідження духовної тематики.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.