Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Про академічну доброчесність студенти й викладачі УжНУ дискутували з представниками SAIUP

УжНУ – один із 12 університетів в Україні, що вже долучилися до проекту

0 189

Про академічну доброчесність студенти й викладачі УжНУ дискутували з представниками SAIUP

Про академічну доброчесність студенти й викладачі УжНУ дискутували з представниками SAIUP
Андрій Вишняк
15 травня за підтримки Посольства США в Україні в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка представники благодійного фонду «Центр громадських ініціатив» та SAIUP проводили тренінг з академічної доброчесності. Його учасниками стали викладачі кафедри історії України та студенти ІІІ курсу кафедри туризму.
Про академічну доброчесність студенти й викладачі УжНУ дискутували з представниками SAIUP
Елеонора Вишняк

Захід розпочали головний бібліотекар книгозбірні Вікторія Замула та координатор інформаційно-ресурсного центру «Вікно в Америку» Любов Толстова, які відзначили важливість такого тренінгу й представили присутнім гостей.

Презентували проект сприяння академічній доброчесності в Україні Андрій Вишняк та Елеонора Вишняк. Пан Андрій повідомив, які питання мають намір обговорити насамперед, наголосив на можливості для присутніх більше дізнатися про етичні принципи та визначені законом правила діяльності у сфері освіти та науки, а також попрактикуватися.

Першим завданням для учасників стало створення та представлення герба родини. До його виконання долучилися і студенти, і викладачі.

Відтак безпосередньо підійшли до питання доброчесності. Кожен мав нагоду висловити свою думку стосовно самого терміна, чіткіше з’ясувати коло питань, яких він торкається.

Про академічну доброчесність студенти й викладачі УжНУ дискутували з представниками SAIUPНе менш цікавим стало моделювання ситуації, що передбачала розмову викладачів, які помітили плагіат у курсовій роботі. Саме після виконання цього завдання розпочалися дебати, адже кожен бачив свій вихід із ситуації.

Завершальним етапом тренінгу стало докладне ознайомлення з «Положенням про академічну доброчесність у ДВНЗ «УжНУ». Як виявилося, більшість студентів не знала про наявність у нашому виші такого документа. Після його вивчення присутні висловлювали свої думки стосовно окремих його пунктів, узагальнювали опрацьований матеріал.

Насамкінець Андрій Вишняк подякував аудиторії за виявлену зацікавленість та активність під час тренінгу, бажання вчитися й запросив на каву зі смаколиками.

Між іншим, до проекту сприяння академічній доброчесності в Україні вже долучилося 12 університетів.

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.