Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Сергія Федаку висунено на літературну премію імені Федора Потушняка

У жанрі прози на відзнаку номіновано книжку професора УжНУ «Ковчег над Ужем. Історія Ужгорода в анекдотах та апокрифах»

0 182
Сергій Федака презентує «Ковчег над Ужем...»
Сергій Федака презентує «Ковчег над Ужем…»
Закарпатська організація Національної спілки письменників України визначилася зі своїми кандидатами на обласну літературну премію імені Ф. Потушняка.

У жанрі прози на відзнаку номіновано книжку Сергія Федаки «Ковчег над Ужем. Історія Ужгорода в анекдотах та апокрифах», у жанрі поезії – збірку «Колодязь» Надії Панчук, у жанрі дитячої літератури – «Закохані казки» Олександра Гавроша, в жанрі перекладу – Галину Малик за переклад роману «Троль» словацького письменника Міхала Гворецького. У жанрі драматургії запропоновано одразу двох авторів – Дмитра Кешелю за дитячу казку «Дванадцять місяців» та Петра Ходанича за моноп’єсу «Віденське деркало». Натомість у номінації «Літературна критика та літературознавство» кандидатури не подано.

Меморіальна дошка Ф.Потушняку
Меморіальна дошка Ф.Потушняку

Окрім Національної спілки письменників України, подавати претендентів на обласну літературну премію імені Ф. Потушняка можуть також громадські організації, видавництва, освітні та культурні заклади.

Нагадаємо, торік лауреатами найстаршої літературної премії Закарпаття стали Дмитро Кешеля (проза), Мар’яна Нейметі (поезія), Олександр Горват (драматургія), Василь Шкіря (драматургія), Валерія Юричкова (переклад), Василь Густі (літературна критика).

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.