Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Психологи УжНУ взяли участь у Всеукраїнській конференції в Мукачеві

За матеріалами конференції опубліковано збірник, у якому представлено тези доповідей учасників

0 377
Психологи УжНУ взяли участь у Всеукраїнській конференції в Мукачеві

У рамках святкування Тижня науки в Україні у Мукачеві відбулася вже традиційна Всеукраїнська науково-практична конференція «Психолого-педагогічні особливості розвитку особистості в освітньому просторі». Співорганізаторами заходу, крім господарів – кафедри психології Мукачівського державного університету, виступили відповідні профільні підрозділи Ужгородського національного університету, Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Київського університету імені Бориса Грінченка, а також НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня – гімназія» Мукачева.

Психологи УжНУ взяли участь у Всеукраїнській конференції в Мукачеві

Масштабний форум та урочистості відбулися на базі МДУ та НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня – гімназія». Мукачево гостинно прийняло провідних фахівців у галузі психології, студентів.

Під час пленарного засідання, а також у п’ятьох секціях, робота в яких тривала другого дня конференції, учасники обговорили питання розвитку психологічної освіти та психологічної практики в умовах євроінтеграції, розглянули місце психології в системі наук та суспільному просторі, визначили умови становлення потенціалу особистості в освітньому просторі, окреслили психолого-педагогічні проблеми сучасної освіти та психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу.

Психологи УжНУ взяли участь у Всеукраїнській конференції в Мукачеві

Новою формою роботи стало залучення до конференції практичних психологів освітніх закладів Мукачева. У секції «Психологічний супровід учасників навчально-виховного процесу», яка працювала у НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітня школа І ступеня – гімназія», дискутували щодо важливої проблеми психологічного супроводу молодших школярів, підлітків та юнацтва.

Цікавими і змістовними виявилися доповіді представників кафедри психології УжНУ (наш виш представляли доценти Лада Яковицька, Едуард Соломка, Вікторія Синишина, Оксана Шелевер, ст. викладач Світлана Ісаєвич), студентів МДУ, практичних психологів Мукачева. Така своєрідна інтеграція науковців і практичних психологів викликала жвавий інтерес в обговоренні доповідей та змістовну професійну дискусію.

За матеріалами конференції опубліковано збірник, у якому представлено тези доповідей учасників.

За інформацією кафедри психології
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.