Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

По «Втрачений Ужгород» Тетяни Літераті – знову черга

4 грудня в «Кобзарі» акція «Письменник за прилавком» викликала справжній ажіотаж

0 1 008
Ще десять хвилин до початку акції, а тут уже черга з удячних читачів: усі чекають Тетяну Літераті – авторку книги «Втрачений Ужгород», випускницю відділення журналістики УжНУ. 4 грудня в «Кобзарі» акція «Письменник за прилавком» викликала справжній ажіотаж!
Тетяна Літераті
Тетяна Літераті

Її рубрика на сайті ПроЗахід стала такою популярною, що напрацювання вмістилися у книгу. Першу частину «Втраченого Ужгорода» Тетяна презентувала торік. Нині до уваги читачів – друга книга, яка побачила світ навесні.

«Минулого року в рамках акції «Письменник за прилавком» я презентувала свою першу книжку, і тоді за нею вишикувалася величезна черга – я навіть не очікувала, що стільки людей зацікавиться. І цього року, незважаючи на таку погану погоду, прийшло так само багато людей. Я дуже вдячна, що люди продовжують цікавитися темою, яка мене не відпускає вже 4 роки», – ділиться Тетяна Літераті.

«Втрачений Ужгород» розповідає історії родин, які жили в Ужгороді у довоєнні часи, а також про старовинні будівлі, багатьох із яких сьогодні вже немає або ж вони зазнали непоправних руйнувань чи змін. Ця книга – своєрідна екскурсія містом – тим втраченим Ужгородом, який залишився спогадом.

«Втрачений Ужгород»
«Втрачений Ужгород»

Журналістка зізнається: «Минулого року кілька родин мені розповіли цікаві історії про жителів Ужгорода і з’явилися нові ідеї для серії публікацій. Тому й тепер я дуже чекаю спілкування з читачем».

«Так, як Таня, про Ужгород не пише ніхто», – чується в натовпі. «Батько переказував вам вітання! – каже темноволоса жінка до журналістки. – На фотографіях в одній із публікацій є мої бабуся і дідусь».

Найчастіше, каже Тетяна, її питають, як веде пошук інформації: «Насправді мене вже передають із рук в руки – ужгородці самі допомагають знаходити нових героїв, розповідають про мене іншим сім’ям…».

Сподівання від зустрічі з читачами й тепер здійснилися: чоловік простягає Тетяні Літераті пожовклі від часу фотографії – історії життя й цих людей, імовірно, невдовзі зможуть прочитати цінувальники її публікацій.

Здається, буде нова історія...
Здається, буде нова історія…
По «Втрачений Ужгород» Тетяни Літераті – знову черга
А поки – автографсесія

Наймолодшому прихильнику творчості журналістки, що прийшов підтримати акцію, 13 років. Тетяна широко розплющує очі: «Вам цікаво читати такі публікації?». «Так, мама принесла книжку і ми читали. Сподобалося ще про пішохідний міст і те, як в Ужгороді робили взуття…» – відповідає авторці відвідувач акції Станіслав Гливка.

Читачі вже питають про вихід третьої книги, а поки що ті, кому досі не вдалося придбати примірник, можуть послухати «Втрачений Ужгород» на радіо «Єден» у прямих ефірах та в записі.

Сьогодні з 14 до 15.00 акцію «Письменник за прилавком» підтримає письменниця Галина Малик.

Стежте за публікаціями на нашому сайті.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.