Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Декан факультету іноземної філології не забуває своїх витоків

Михайло Рошко зустрівся з педколективом та учнями рідної школи

0 739
Декан факультету іноземної філології не забуває своїх витоків
Декан факультету іноземної філології не забуває своїх витоків
Колишні учні, досягши неабияких професійних висот, мають пам’ятати альма-матер, звідки починали свій шлях. Декан факультету іноземної філології Ужгородського університету Михайло Рошко, випускник Міжгірської ЗОШ №1, своїх витоків не забуває. Його візит до рідної школи, де опановував ази науки, напередодні Дня працівника освіти продиктований не тільки ностальгійними почуттями, а й бажанням висловити щиру вдячність наставникам-учителям.

Спонукала пана Михайла до зустрічі і ще одна подія: 2016-й оголошено роком англійської мови, тож хто як не він, керівник факультету іноземної філології вишу, може дати мудрі поради учнівській молоді з цього приводу. Спілкувалися в заповненому вщерть актовому залі, де переважали старшокласники, котрі вже на порозі вибору майбутньої професії.

Михайло Михайлович – відомий майстер слова, член Національної спілки письменників України, автор багатьох книг, неодноразовий лауреат літературних премій. А ще він зарекомендував себе як обдарований журналіст, передусім телерепортер. Тож запитань у юної аудиторії вистачало.

Декан факультету іноземної філології не забуває своїх витоків

За словами студентів Михайла Рошка, його лекції особливо очікувані, бо вміє їх талановито подати, а головне – доступно, нерідко – в незвичній формі. Свій хист він красномовно підтвердив і під час спілкування в рідній школі. Випитував юних слухачів про улюблені справи, мрії, підказуючи шляхи досягнення мети, тестував на ерудицію з різних питань. Під час цього «екзамену», варто відзначити, учні виявили добру обізнаність у літературній, географічній та інших сферах. Найактивніших Михайло Михайлович навіть «преміював», вручивши власні книги з автографом та побажанням добре вчитися.

Насамкінець директор школи Михайло Коваль висловив щиру вдячність земляку-науковцю за змістовну зустріч, яка, безумовно, припала до душі дітям.

Василь Пилипчинець
Фото автора
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.