Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Сергій Федака презентував історію Ужгорода в анекдотах і апокрифах

За вісім років професор-письменник написав 115 оповідань, які в гумористичних і містичних переказах відбивають історію міста від створення до сьогодення

0 315
Гості презентації
Гості презентації
12 вересня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка доктор історичних наук, професор УжНУ, письменник Сергій Федака представив нову книжку – «Ковчег над Ужем. Історія Ужгорода в анекдотах і апокрифах». Видання автор присвятив 1125-річчю міста, яке відзначатиметься вже в ці вихідні. Проте як справжній літописець у книжці автор уже описав і це святкування.
Сергій Федака презентує видану книгу
Сергій Федака презентує видану книгу

За словами професора УжНУ, у світі є традиція сміхових історій. Якщо історію міста вже написано не одним автором (зокрема, ним самим – «Ужгород крізь віки»), то сміхової історії про Ужгород досі ще не було. За вісім років історик написав 115 оповідань, які в гумористичних і містичних переказах відбивають історію міста від створення до сьогодення.

Сергій Федака зізнається, що він насамперед історик, науковець, тому не так часто видає художні книжки. Каже, що якби раніше не написав «Ужгород крізь віки», то напевно не було б і «Ковчега над Ужем», бо художнє осмислення настає після наукового дослідження, коли хочеться заповнити білі плями уявою.

Під час презентації, яка привабила чимало читачів, Сергій Федака зачитав кілька уривків із оповідань, кожне з яких написане від імені умовного очевидця.

Нагадаємо, це четверта книжка художньої прози науковця і письменника. Перед цим побачили світ «Яблуко від Єви» (2005), «Карпатський кросворд» (2009), «Валет Валентина Другета» (2010). Наступного року Сергій Федака обіцяє надрукувати продовження сміхової історії міста під назвою «Катальпи і маскарони Ужгорода».

Іванка Когутич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.