Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Зі щоденників практикантів Медіацентру УжНУ (уривок) ☺

Практика в нас майстер-класна!

0 469
Зі щоденників практикантів Медіацентру УжНУ (уривок) ☺
Зі щоденників практикантів Медіацентру УжНУ (уривок) ☺
…Поки коридорами університету блукають розгублені абітурієнти, в редакції Медіацентру УжНУ кипить робота. Тут студенти-журналісти пишуть, монтують, радяться з керівництвом щодо виконаних завдань і дістають нові… А ще – постійно вчаться. Бо є кому рости і є кому підтримати.

Та, аби практика була підкріплена теорією (у журналістиці все йде, здається, саме таким шляхом), редактори нашого університетського онлайн-видання організували для нас, юних і безтурботних (ех, що є, то є!) цьогорічних практикантів, серію майстер-класів від тих, у чиїй професійності можна не сумніватися.

Зі щоденників практикантів Медіацентру УжНУ (уривок) ☺

Найперше взялися за ближче знайомство з фотографією. У цьому ділі нам допомогла Леся Поліха – доцент кафедри журналістики УжНУ, досвідчений мистецтвознавець і справжній профі-світлинар. Найперше – поділилися з частою нашою гостею (насправді – добрим другом Медіацентру) «наболілим». Розмиті портрети, затемнені загальні фото, невловлений вчасно момент… Е-е-е, краще зупинитися, доки в автора від сорому щоки не згоріли ☺.

Далі – мовчали і слухали. Ні-ні! Перепитували, уточнювали, жартували з власних невдач у минулому й одразу пробували навчатися того, що почули й побачили. І тепер уже знаємо, на яких «трьох китах» тримається фотографія, що воно за ISO і з чим його їдять (чи принаймні коли і як налаштовують), як краще втілити свій творчо-журналістський задум тощо.

Зі щоденників практикантів Медіацентру УжНУ (уривок) ☺

На цьому, здавалося б, можна й закінчити. Ми теж так думали, допоки не дістали фотоапарати в руки й спецзавдання за мету – зняти справжній фоторепортаж. А що вступна кампанія в розпалі, то рушили до самого епіцентру подій – читального залу університетської бібліотеки.

Фотографували все і всіх (необхідних для нашої місії, ясна річ). А що були вкупі, то й не так страшно. Тим більше, коли серед членів приймальної комісії – фотогуру нашого видання – Віталій Завадяк. З ним, щоправда, було більше сміху й веселощів, ніж настанов… Але то вже зовсім інша історія.

Зі щоденників практикантів Медіацентру УжНУ (уривок) ☺

Назнімали-назнімали — і назад до редакції. А там уже обговорювали напрацьоване й оцінювали власний прогрес. Заглянули в гості й до славнозвісного «фотошопу» – спробували там трохи почаклувати. А що магією користувалися в стінах Гоґвортсу, то вийшло з цього файне діло.

За цікаво й корисно проведений час – удячні. А майбутні інфоприводи попереджаємо: стережіться, чергові зустрічі, конференції і «вчені ради»! Нове покоління медіацентрівців уже близько! Відкрите до вдосконалення й по-серйозному налаштоване на роботу ☺.

Антоніна Чундак,
фото Віталія Завадяка
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.