Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту дізнавалися про дипломатичну службу з перших вуст

До підрозділу завітав провідний консул Генерального консульства Угорщини Ласло Куті

0 256
З нагоди святкування Дня угорської дипломатії 4 грудня на кафедрі історії Угорщини та європейської інтеграції Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ відбулася зустріч з провідним консулом Генерального консульства Угорщини в Ужгороді Ласлом Куті.
Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту дізнавалися про дипломатичну службу з перших вуст
Ласло Куті читає лекцію
Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту дізнавалися про дипломатичну службу з перших вуст
Василь Беликанич, Ласло Куті та Єва Кіш

Гість прочитав лекцію студентам-міжнародникам та історикам про дипломатичну службу, акцентуючи увагу на витоках дипломатії, її ролі в сучасному світі, на сучасних міжнародних викликах і впливові на ці процеси дипломатії. Особливої уваги було надано специфіці роботи дипломата в Китаї та Таїланді.

Після лекції відбулася жвава дискусія. Активну участь у ній узяли студенти всіх курсів, яких передусім цікавили питання щоденної діяльності консульства Угорщини в Ужгороді, можливість стажування в цій установі.

Такі зустрічі з дипломатами та їх лекції на високому професійному рівні є вкрай важливими, адже студенти з перших уст дізнаються про майбутню професію, – наголосила директорка Дослідницького центру європейської інтеграції та національних меншин «Кроссроудс» професор Єва Кіш.

«Створюємо на кафедрі унікальні можливості для наших студентів-міжнародників, залучаючи до навчального процесу висококваліфікованих фахівців-практиків, організовуючи навчальні поїздки до дипломатичних представництв, посольств, місій, постійних представництв при міжнародних організаціях у Києві, Будапешті, Відні», – зауважив заступник директора дослідницького центру «Кроссроудс», старший викладач Василь Беликанич.

Студенти Українсько-угорського навчально-наукового інституту дізнавалися про дипломатичну службу з перших вустНаприкінці заходу Ласло Куті запропонував влаштувати наступну лекцію в Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді, щоб студенти-міжнародники інституту змогли безпосередньо ознайомитися з практичною роботою дипломатів.

За інформацією кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.