Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

«Стереотипи є, були і будуть…»

В Ужгороді відкрили фотовиставку «Стереотип»

0 471
«Стереотипи є, були і будуть…»
«Стереотипи є, були і будуть…»
Такими словами 16 червня в Ужгороді відкрили фотовиставку «Стереотип» її організатори Тома Бащук та Лідія Кожевнікова. Експозицію зорганізували з ініціативи Волинської обласної благодійної організації (ВОБО) «Радість дитинства», учасників проекту «Stereo Type» та за фінансової підтримки Європейського молодіжного фонду.

36 робіт представили 27 учасників з різних куточків України, які не є професійними фотографами, – серед них психологи, філософи, соціологи, громадські діячі, журналісти.

«Стереотипи є, були і будуть…»

Тома Бащук та Лідія Кожевнікова

Розпочалося дійство з привітань організаторів, які розповіли про мету виставки, учасників та їхні роботи. До них приєдналися й деякі учасники: блогер-журналіст, керівник Спілки громадських організацій «Молодіжна платформа Волині» Павло Медина, психолог, соціальний працівник Яна Драговенко (Київ), піар-менеджер Ганна Жигаліна (Харків), практичний психолог Максим Пансик (Чернівці), філософ Євген Кавун (Бердянськ).

«Метою виставки є показ буденного життя й ті стереотипи, які склалися в людській свідомості протягом століть, – зауважила одна з організаторок Тома Бащук. – Ми часто бачимо бездомних людей і тварин, які викликають у нас відразу, бо асоціюються з неприємним запахом, брудом, антисанітарією, інфекцією, алкоголізмом. Це сталевий стереотип. Бачимо картинку, але не задумуємося про її зміст. Тому цей зміст ми вирішили показати на світлинах».

«Стереотипи є, були і будуть…»

Після офіційного відкриття фотоекспозиції учасники та глядачі, серед яких і студенти УжНУ, мали змогу подискутувати на тему «Стереотипи у нашому житті».

Триватиме виставка «Стереотип» ще протягом двох тижнів у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф.Потушняка.

Руслана Гостюк
для Медіацентру УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.