Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентам-міжнародникам Українсько-угорського ННІ про особливості дипломатичної роботи розповідали консули

Лекції та екскурс у роботу дипломатичної установи провели перший заступник генерального консула Ласло Куті та консул Андрея Фюлоп

0 257

Студентам-міжнародникам Українсько-угорського ННІ про особливості дипломатичної роботи розповідали консули

«Сприятимемо вашому розвитку й віримо в успіх майбутніх дипломатів» – цими словами завершилася зустріч між дипломатами Генерального консульства Угорщини в Ужгороді та студентами міжнародниками Українсько-угорського навчально-наукового інституту УжНУ. Лекції та екскурс у роботу дипломатичної установи провели перший заступник генерального консула Ласло Куті та консул Андрея Фюлоп.
Студентам-міжнародникам Українсько-угорського ННІ про особливості дипломатичної роботи розповідали консули
Ласло Куті та Андрея Фюлоп

Початок плідної співпраці між підрозділом університету та Генеральним консульством датується ще 2016-им роком. Тоді за сприяння Центру європейської інтеграції та національних меншин на базі УУННІ відбувся перший круглий стіл на тему сучасної дипломатії та її ролі у міждержавних відносинах. Успішність заходу заклала фундамент для подальших, таких як, наприклад, відзначення Дня дипломатії або проведення дискусій за участі провідних консулів та галузевих спеціалістів.

2017 рік був знаковим, адже вперше вдалося організувати наукову поїздку-практикум до Посольства Угорщини в Україні у Києві. Більше 15 студентів отримали нагоду дізнатися всі подробиці фаху дипломата від першоджерел – досвідчених працівників високого рангу дипломатичної установи.

Отож, можемо стверджувати, що поточна подія є продовженням ланцюжка успішного та дуже перспективного проекту науково-методичної та практичної співпраці між освітнім закладом та дипломатичною установою.

Студентам-міжнародникам Українсько-угорського ННІ про особливості дипломатичної роботи розповідали консулиВже традиційно зустріч в Ужгороді розпочалася з вітальних слів господарів. Перший заступник генерального консула Ласло Куті наголосив на важливості прямої інтеракції між студентами та фахівцями, адже тільки під час неформального спілкування можна дізнатися про всі особливості та нюанси майбутнього фаху студентів. Він описав трансформації в сучасній дипломатії, охарактеризував тонкощі дипломатичного протоколу на навів численну кількість курйозних випадків з власного, більше ніж тридцятирічного, дипломатичного практикуму.

Розвиваючи тему особливостей дипломатичного фаху, Андрея Фюлоп продовжила дивувати гостей розповідями про культурну дипломатію та про активні проекти на регіональному рівні, до участі в яких активно закликала і студентів-міжнародників.

Студентам-міжнародникам Українсько-угорського ННІ про особливості дипломатичної роботи розповідали консулиСтуденти з захопленням та зацікавленістю слухали лекції і ознайомлювалися зі структурними підрозділами консульства, доступ до яких для звичайних відвідувачів часто заборонений.

Наприкінці зустрічі завідувач кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції Єва Кіш висловила свою відданість співпраці та відзначила цінність подібних практичних заходів, адже як стверджує відомий вислів «Repetitio est mater studiorum» – тільки практика та спілкування з провідними представниками свого фаху допоможуть нинішнім студентам стати успішними дипломатами у майбутньому.

Колектив кафедри історії Угорщини та європейської інтеграції щиро вдячний Генконсульству за надану майбутнім дипломатам-міжнародникам можливість здобути безцінний досвід.

За інформацією ст.викладача, заступника директора
Центру європейської інтеграції та національних меншин Василя Беликанича
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.