Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Місце зустрічі справжніх гурманів – Свято сиру і вина у Львові, переконалися студенти факультету туризму та МК

Поїздка стала доброю нагодою для нашої молоді більше довідатися про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові

0 404
Місце зустрічі справжніх гурманів – Свято сиру і вина у Львові, переконалися студенти факультету туризму та МК
Місце зустрічі справжніх гурманів – Свято сиру і вина у Львові, переконалися студенти факультету туризму та МК
Днями у Львові відбулася, мабуть, головна гастрономічна осіння подія в країні – VII Свято сиру і вина. Невід’ємною його частиною є ярмарок сиру та вина, інших фермерських продуктів; дегустації, що їх влаштовують провідні винні бренди, а також відзначення Дня сирника: всіх гостей пригощають традиційним смачним львівським сирником, який готують за давнім рецептом. 

Приємною новиною для студентів факультету туризму та міжкультурних комунікацій разом із доцентом кафедри туризму Василем Кочаном стало запрошення вперше взяти участь у Львівському гастрономічному фестивалі. До слова, його мета – окрім поширення та розвитку культури споживання сиру та вина, впровадити традицію організованого ярмарку двох взаємодоповнювальних продуктів, котрий збирав би широку публіку різних вікових категорій, що під стилізовану розважальну програму могла б ознайомитися і придбати продукцію різних виробників.

Ще на Святі сиру і вина є хороша традиція – чавити виноград, як це робили колись. З видавленого соку потім виготовляють фестивальне вино.

Тож поїздка стала доброю нагодою для нашої молоді більше довідатися про культуру сироваріння та традиції виноробства у Львові, скуштувати найрізноманітніші види сиру і насолодитися вином від кращих виробників.

Незабутні враження справила програма фестивалю, яка була насичена найрізноманітнішими заходами – від ярмарку фермерських продуктів і дегустації вин до виставки українського дизайнера Сергія Ткачука, котрий представив новий напрямок Winecorkart дизайну: авторські мозаїки з корків ручної роботи, нову колекцію сумок, презентація якої відбулася на тижні дизайну в Болоньї у вересні цього року. Традиційно були виставлені на манекенах унікальні сукні, повністю виконані з винних корків які можна було вдягнути й сфотографуватися. Захопливі враження подарували й художники, які доводили відвідувачам, що вино можна не тільки пити, а й ним малювати чудові картини, багаті відтінками червоного і багряного, надихаючи на втілення найсміливіших задумів.

Місце зустрічі справжніх гурманів – це Свято сиру і вина у Львові! Наші студенти в цьому переконалися.

За інформацією доцента кафедри туризму Василя Кочана
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.