Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Призерами цього етапу загальноуніверситетської спартакіади стали математики, які завоювали бронзу, срібло дісталося команді інженерно-технічного факультету

0 965
Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу
Завершився останній етап 67-ї загальноуніверситетської спартакіади у командних видах спорту. Перед плаванням та легкою атлетикою, яка закриватиме цьогорічну спартакіаду, визначили чемпіонів з міні-футболу серед студентів УжНУ.

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Як і викладацький, студентський турнір відбувався на полі спортивного майданчика УжНУ біля гуртожитку №4. Заявкові листи на участь подали 16 колективів, які розподілили на 4 групи.

Група «А»: інженерно-технічний факультет, природничо-гуманітарний коледж, хімічний та біологічний факультети.

Група «В»: факультет здоров’я та фізичного виховання, філологічний та юридичний факультети, факультет інформаційних технологій.

Група «С»: географічний та математичний факультети, факультет міжнародних економічних відносин, туризму та міжнародних комунікацій.

Група «D»: факультет історії та міжнародних відносин, стоматологічний, медичний, економічний факультети.

Організаторами й відповідальними за турнір були старші викладачі факультету здоров’я та фізвиховання Михайло Шкірта та Іван Шанта.

За регламентом змагань, з кожної групи 2 перші команди потрапляли до чвертьфіналу. Ігри на груповому етапі проходили в один тайм 15 хв., у матчах плей-оф уже були два тайми по 15 хв. Команди, які в чвертьфіналі зазнавали поразки, пробивали пенальті з іншими невдахами цього етапу плей-оф. До слова, ще під час жеребкування було визначено, що команди з групи «А» потрапляли на суперників з групи «С», а представники групи «В» грали з командами квартету «D». Відповідно переможець квартету, потрапляв на команду іншої групи, яка посіла другу сходинку.

Після перших чотирьох днів змагань до чвертьфіналу пробилися команди ІТФу, коледжу, фізичного виховання, ІТ-шників, математиків, географів, економістів та медиків.

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Боротьба була запеклою ще на груповій стадії, а в матчах плей-офу стала ще гарячішою.

Минулорічні переможці – інженери – розгромили географів 4:1, вирішивши долю матчу ще у першому таймі (3:0). Команда коледжу зазнала нищівної поразки від «піфагорів» 0:7. Гравці з факультету здоров’я й фізвиховання у напруженій боротьбі таки здолали опір медиків УжНУ, 4:2. А в останньому чвертьфіналі економісти перемогли команду факультету інформаційних технологій, котрі, до слова, стали кривдниками філологів на груповому етапі (путівку в чвертьфінал визначали у серії пенальті) – 4:3.

У півфіналі зібралися 4 найсильніші колективи цьогорічної спартакіади. Права на помилку бути не могло. У першому матчі зустрілися університетські математики та інженери. Очікувалося, що матч буде напруженим, тож ніхто не наважувався назвати фаворита, однак уболівальники були здивовані подіями на майданчику. Математики, які за попередні 4 гри пропустили лише двічі, вже в першому таймі горіли з рахунком 0:4. Гра в команди зовсім не клеїлася, чим і скористалися досвідченні інженери, забиваючи після помилок суперника. Остаточний рахунок поєдинку 5:2, і інженерно-технічний факультет здобув шанс повторити минулорічне досягнення.

У другому півфіналі зустрілися фізкультурники й економісти. Матч проходив на зустрічних курсах, у якому глядачі побачили аж 9 голів. Рахунок відкрили гравці економічного факультету, але, втративши концентрацію, пропустили. Згодом у фізкультурників пішло щось не так – і вони пропустили двічі, що було несподіванкою не лише для них, а й для глядачів на трибунах. Забивши ще один раз у другому таймі, вони знову дістали гол у власні ворота і, здавалося, вже не відіграються. Проте в матчі стався переломний момент – вилучили гравця економічного факультету. Під час 2-хвилинки, граючи в більшості, фізкультурники сквитали один м’яч, а згодом і взагалі рахунок став рівним. Коли все йшло до серії післяматчевих пенальті, психологічно надламані економісти пропустили вп’яте і зазнали поразки – 4:5.

Матчу за третє місце не проводили. Команди математичного й економічного факультетів пробивали пенальті, влучнішими виявилися математики – 2:1.

А фінал став аналогічний до торішнього: ІТФ проти факультету здоров’я та фізичного виховання. Із перших хвилин матчу команди грали дуже обережно, ніхто не наважувався йди вперед, моментами гра не відповідала фіналу.

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Команда-переможець

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Василь Боднар

Однак усередині першого тайму фізкультурники після розіграшу кутового зуміли забити. З цього моменту гра стала більш відкритою, і в обох команд почали з’являтися небезпечні моменти. На початку другої половини поєдинку рахунок у матчі став рівним – 1:1. Але вже через 2 хвилини після невеликого рикошету гравець фізвихованців забив знову. Наприкінці матчу рахунок і взагалі став 3:1 на користь студентів-фізкультурників. Такі цифри виявилися остаточними.

«Групова стадія була для нас легкою, а от ігри плей-оф – напруженими і важкими. Я граю на позиції захисника, але у фінальних іграх довелося стати у рамку воріт. Звісно, нервувався, були хвилювання за себе, за команду, що можу пропустити й підвести всіх, хто на мене сподівався, але щасливий, що такого не сталося.

Студенти-фізкультурники – чемпіони УжНУ з міні-футболу

Ми дуже добре зіграли командно, усім це подобалося, але моментами м’яч просто не хотів залітати у ворота суперників. Найважчим виявився поєдинок з економістами, котрі показали нам, яким моментам потрібно надати більше уваги. Радий, що ми зуміли перемогти в цих змаганнях і довести всім, що не дарма навчаємося на факультеті здоров’я та фізвиховання й граємо у кращих футбольних командах Закарпаття», – розповів голкіпер чемпіонів Василь Боднар.

Отож призерами етапу стали математики, які завоювали бронзу, срібло дісталося команді інженерно-технічного факультету, а золото й чемпіонський кубок здобули студенти факультету здоров’я і фізичного виховання.

Нагороджували лауреатів Михайло Шкірта, Василь Шароді та Антоніна Кажмір. Призери отримали грамоти, медалі та кубок для чемпіонів.

Юрій Піясюк
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.