Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти факультету МЕВ зустрілися з послом Латвії в Україні

Юріс Пойканс говорив про сучасні виклики і проблеми Євросоюзу та України, дав власну оцінку подіям у Криму й на сході нашої держави, ділився роздумами про геополітику

0 591
Студенти факультету МЕВ зустрілися з послом Латвії в Україні
17 березня на факультеті міжнародних економічних відносин УжНУ відбулася зустріч молоді з послом Латвії в Україні Юрісом Пойкансом. Знайомила студентів з гостем проректор з науково-педагогічної роботи Мирослава Лендьел.

На початку заходу Мирослава Олександрівна зауважила: «Студенти факультету міжнародних економічних відносин можуть пишатися, що мають можливості зустрічатися з такими людьми, як пан Юріс. Перш ніж прийти в аудиторію, ми поспілкуватися з гостем і дійшли висновку: маємо спільні проблеми, що потребують нагального вирішення. Сподіваємося, що після цього заходу наша співпраця посилиться».

Юріс Пойканс спілкувався зі студентами російською мовою. До слова, володіє також англійською, французькою та словенською. Гість багато говорив про сучасні виклики й проблеми Євросоюзу та України, дав власну оцінку подіям у Криму й на сході нашої держави, ділився роздумами про геополітику.

Студенти факультету МЕВ зустрілися з послом Латвії в Україні

Щодо Європейського Союзу, то пан Пойканс вважає його не тільки економічним, а й політичним проектом, зокрема, називає головною заслугою цього утворення – «відсутність війни між Францією та Німеччиною». За словами дипломата, сьогодні Україні слід налагоджувати тіснішу співпрацю з країнами Західної Європи, тобто тими державами, котрі насправді мало знають про нас, а повинні бачити партнера, з яким варто мати справу.

Студенти факультету МЕВ зустрілися з послом Латвії в Україні

У другій частині зустрічі студенти мали змогу поставити гостеві запитання на обговорювані теми. Цікавилися, наскільки важливою є інтеграція з ЄС й чи потрібен Євросоюзу взагалі такий партнер, як Україна; чи є усвідомлення іншими державами масштабів корупції в нашій, розпитували й про можливі шляхи вирішення проблеми; з’ясовували думку гостя про наявність в Україні політичної еліти; про майбутнє самопроголошених «ЛНР» і «ДНР» тощо.

Після активного обговорення підбили підсумки зустрічі. Мирослава Лендьел також запросила пана Пойканса навідувати Ужгород і пообіцяла сприяти налагодженню контактів нашого вишу з латвійськими освітніми інституціями.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.