Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-міжнародники зустрілися з громадськими активістами Закарпаття

0 455
Студенти-міжнародники зустрілися з громадськими активістами Закарпаття
Студенти факультету міжнародних економічних відносин Ужгородського університету, опановуючи навчальну програму, прагнуть якнайповніше збагнути багатогранність життя Закарпаття, аби з часом активно долучитися до вирішення актуальних економічних, соціальних проблем, сприяти розвитку культури, духовності краю.
Студенти-міжнародники зустрілися з громадськими активістами Закарпаття

З такою метою днями влаштували цікаву зустріч студентського активу факультету із громадськими активістами Закарпаття. Декан факультету, доктор політичних наук, професор Микола Палінчак запросив до розмови зі студентами голову Асамблеї громадських рад Закарпаття Федора Харуту, співголову цієї Асамблеї – Надзвичайного і Повноважного Посла України в Швейцарії та Князівстві Ліхтенштейн у 2008–2014 роках, а нині доцента кафедри міжнародної політики, факультету МЕВ Ігоря Діра, голову громадської організації «Міжнародна організація ветеранів, пенсіонерів та працівників підрозділів боротьби з організованою злочинністю «Єдність патріотів» Йосипа Лазара, керівника фермерського господарство «РАНЕТ», заслуженого працівника промисловості України, кавалера ордена «За заслуги» ІІІ ступеня Семена Тижука, голову Закарпатської обласної організації Національної спілки письменників України, заслуженого працівника культури України Василя Густі, підприємця, мецената, випускника факультету міжнародних відносин УжНУ Володимира Драгуна.

Розмова вдалася взаємно цікавою і корисною. Гості з приємністю сприйняли повідомлення декана Миколи Палінчака про те, що, надаючи важливого значення підготовці студентів до громадської роботи, на факультеті з 1 вересня 2017 року буде створено й належно обладнано аудиторію Асамблеї громадських рад Закарпаття.

Своїми думками про найактуальніші виклики сьогодення поділився Семен Тижук, наголосивши на проблемах, що виникли в результаті бойових дій на Сході України, закликав студентів до активізації зусиль щодо зміцнення України, піднесення її престижу на міжнародному рівні.

Студенти-міжнародники зустрілися з громадськими активістами Закарпаття

Йосип Лазар зосередився на досвіді очолюваної ним організації в питаннях боротьби з корупцією – найбільшого суспільного зла і перешкоди дальшої розбудови України.

Про важливість громадського активу краю у підтримці розвитку культури, літератури, мистецтва наголосив у своєму виступі Василь Густі. Навівши приклади меценатської діяльності багатьох підприємців, розповів про результативну поїздку творчої групи письменників, журналістів на перевал Бескид у Воловецькому районі, де триває зведення одного з найбільших у Європі, вкрай важливого для області, всієї України залізничного тунелю. Організував і забезпечив цю поїздку голова Асамблеї громадських рад Закарпаття Федір Харута. На завершення він прочитав вірші зі своїх нових збірок «Закарпатська валюта» і «Світанок у День Анни», удостоєної торік всеукраїнської літературної премії імені Павла Тичини.

Студенти-міжнародники зустрілися з громадськими активістами Закарпаття

У своєму виступі на зустрічі голова Асамблеї громадських рад Федір Харута розповів про надзвичайно важливе значення громадського активу краю у підтримці учасників АТО, дитячих будинків, спортивних організацій, онкохворих, соціально слабо захищених краян. Одним із кращих у цьому благодійному русі він назвав присутнього на зустрічі колишнього студента факультету міжнародних відносин, а нині успішного підприємця Володимира Драгуна і вручив йому відзнаку Асамблеї громадських рад Закарпаття «Почесний громадський діяч» ІІ ступеня.

Володимир Драгун подякував за визнання й нагороду і, звернувшись до студентів, закликав їх до дієвої, потрібної всім громадської роботи.

За інформацією кафедри міжнародної політики
факультету міжнародних економічних відносин
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.