Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

До організації вечора пам’яті активно долучилися студенти ІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини» та «Країнознавство»

0 247
Студенти УжНУ вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи
Студенти УжНУ вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи
26 квітня виповнився 31 рік від дня Чорнобильської катастрофи, яка стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики у світі. Під керівництвом заступника декана факультету історії та міжнародних відносин доцента Олесі Худзей студенти ІІ курсу спеціальності «Міжнародні відносини» та «Країнознавство» активно долучилися до організації вечора пам’яті.

Студенти УжНУ вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

Вечір пам’яті розпочали сумною римою рядків «Чорнобиля гіркий полин», зачитаних Ольгою Свистун та Наталією Шиляк, а також пронизливими звуками сирени, що нагадали про відчай, страх і горе численних сімей, змушених покинути рідні домівки.

Студенти факультету історії та міжнародних відносин вшанували пам’ять загиблих хвилиною мовчання та нагадали собі й кожному, яка трагедія спіткала Україну.

Студенти УжНУ вшанували пам'ять жертв Чорнобильської катастрофи

Ганна Мелеганич

У виконанні Елеонори Баран лунала зворушлива пісня «Чорнобильська біда», в той час як присутні не давали згаснути полум’ю свічок, що уособлюють нашу пам’ять та шану загиблих і постраждалих під час цієї аварії.

Наостанок студенти й гості – викладачі кафедри політології Університету П.Й. Шафарика Рената Бзділова та Олександр Онуфр – мали змогу переглянути документальний фільм про події 30-річної давності, люб’язно наданий керівником ресурсного центру сталого розвитку УжНУ Ганною Мелеганич.

Наша пам’ять і пам’ять багатьох наступних поколінь знову і знову повертатиметься до трагічних квітневих днів 1986 року, коли ядерна смерть загрожувала всьому живому.

Вл. інф.
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.