Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студентів УжНУ запрошують долучатися до ХІІІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця»

Торік в рамках заходів акції українським волонтерам удалося зібрати понад 3 млн гривень, на які закупили й передали дитячим лікарням медичне обладнання для діагностики й лікування вад зору

0 139
27 березня в Ужгородському прес-клубі обговорили старт ХІІІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», яка триватиме з 2 до 22 квітня. На зустрічі були присутні регіональні координатори програми та представники місцевих медіа.

Студентів УжНУ запрошують долучатися до ХІІІ Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця»Про минулорічну роботу в рамках проекту звітували обласний представник акції Марія Рущак, директор департаменту молоді та спорту Закарпатської ОДА Віталій Ерфан та директор Палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн» Світлана Ганущина. За їх словами, наша область стабільно залишається в трійці лідерів серед регіонів-учасників акції. У 2017-му українським волонтерам удалося зібрати понад 3 млн гривень. На ці кошти закупили й передали дитячим лікарням медичне обладнання для діагностики і лікування вад зору.

Гасло цьогорічної акції – «Почуй світ!» Такі слова втілюють нову мету організаторів благодійного проекту – допомогти діткам із вадами слуху. Про цей аспект роботи розповіла лікар-сурдолог Закарпатської обласної дитячої лікарні Тамара Кулакова.

Наразі на потрібне оснащення (імпланти, слухові апарати, прилади для сурдологічного кабінету) чекають близько 60 маленьких пацієнтів із відповідними порушеннями. При цьому фінансова підтримка доброчинців буде спрямована не тільки на допомогу сиротам, а й дітям із батьками, що не можуть придбати їм потрібні препарати. Вартість такого обладнання є справді високою, – наголосила Марія Рущак.

Значну підтримку в інформуванні місцевого населення щодо акції та її значення виявляє департамент молоді та спорті ЗОДА. Активними є і керівництво та вихованці Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «Падіюн». Саме у приміщеннях останнього вирішуються організаційні питання проекту та проводяться окремі його етапи.

Багаторічними учасниками благодійної акції є й студенти Ужгородського університету. Зважаючи на цю особливість, координатори програми наголошують, що будуть раді продовжити з молоддю вишу таку добру співпрацю. Крім того, наразі триває пошук волонтерів для акції. Деталі представники радять шукати на Facebook-сторінці проекту, де згодом опублікують анкети для добровільної участі й поступово звітуватимуть про успіхи акції.

Антоніна Чундак,
фото сайту Zaholovok.com.ua
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.