Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Другокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроекти

Модульну контрольну роботу з «Теорії і методики журналістської творчості» молодь захищала перед поважним журі, до якого ввійшли відомі медійники краю та викладачі кафедри журналістики

0 457
Днями у прес-клубі молодого журналіста «Медіаперспективи» модульну контрольну роботу з «Теорії і методики журналістської творчості» (радіожурналістика) публічно складали студенти ІІ курсу відділення журналістики філологічного факультету.

Другокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроектиСтуденти протягом кількох місяців готували випуски власної радіопрограми, яку мали презентувати всім присутнім. Оцінювали працю юних медійників відома у краї журналістка, головний редактор сайту Uzhorod.in Тетяна Вашаргелі, очільник газети «Неділя» Михайло Носа, засновник радіо «Єден» Олексій Уманський, продюсер Закарпатської філії «Суспільного» «Тиса-1» Євген Тичина, завідувач редакції інформаційних програм «Тиси-1» Костянтин Левін, а також викладачі кафедри журналістики – завідувач кафедри, професор Юрій Бідзіля, кандидат мистецтвознавства, доцент Леся Поліха, кандидат філологічних наук, доцент Галина Шаповалова, головний редактор газети «Погляд», доцент Володимир Тарасюк, викладач і працівниця Медіацентру УжНУ Наталія Толочко, завідувач телерадіоцентру УжНУ Валерій Ковач.

Другокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроекти
Ведучі презентації

Оцінювало роботи журі за чіткими критеріями: концепція та її дотримання упродовж ефірів, врахування інтересів потенційної цільової аудиторії, апелювання до слухачів, використання соціально-психологічних мотивів, структура та композиція радіопрограми, мовно-стильові та орфоепічні особливості викладу, музичний супровід, робота випускового редактора та ведучих, робота на перспективу.

Зі вступним словом виступив Юрій Бідзіля: «Такий формат модульного контролю ми запозичили з європейських університетів, де практикують журналістику. Упродовж усього семестру студенти працювали практично з радіопрограмами. Кожна група мала сформувати концепцію умовного радіо і створити 5 програм, які розміщені на сайті відділення журналістики УжНУ. Хочу подякувати студентам, які протягом семестру активно працювали, і нашим колегам, які знайшли можливість бути присутніми на  заході. І бажаю всім успіхів»

Другокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроектиДругокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроекти

Ведучі презентації Тетяна Боць та Євгенія Мамонова запропонували почати з радіопрограми «Довкола світу», над якою працювали Кароліна Бучковська, Ольга Богославська та Діана Андрущакевич. Дівчата зосередили увагу на подорожах і в кожній програмі розповідали про іншу країну, розкриваючи її таємниці.

Другими презентували програму «Філфайта» Віталій Панькович і Тетяна Боць. Над концепцією та створенням перших випусків також працювала Тереза Богуняк, яка, на жаль, не змогла бути присутньою на захисті. Радіо орієнтоване на студентів і викладачів, адже ведучі неординарно підійшли до презентації кафедри та факультету.

Другокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроектиДругокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроектиНе менш цікавою радіопрограмою є «Mind.Fm», яку презентували Євгенія Мамонова, Богдана Шмулига і Євгенія Семененко. Головною метою радіо – доносити до слухача невідому, а головне цікаву інформацію із закликом на дальше аналізування.

Четвертими виступили Ганна Драгун, Вікторія Греба, Зоя Брюхович та Анна Песюк з радіопрограмою «УжНУ Life», яка присвячена життю університету в різних виявах і аспектах.

Другокурсники відділення журналістики публічно захистили свої радіопроекти

«Плафон» став завершальною програмою, утім не менш інтригуючою. Оксана Кичера, Яна Созанська, Сюзанна Петрішко, Тетяна Юска запропонували поринути у світ позитивних новин, пізнаючи цікаве, абстрагуючись від негативу.

Після представлення всіх радіопрограм журі дало можливість студентам відпочити й насолодитися кавою та різними ласощами.

Перед безпосереднім оголошенням результатів кожен член журі висловив власні враження про створені програми. Хоч і були певні недоліки, але всі зійшлися на думці, що студенти впоралися чудово, тож їх очікує хороше майбутнє в радіожурналістиці.

Отже, третє місце присудили туристичній радіопрограмі «Довкола світу», невеликий розрив виявився між другим і першим місцем, які відповідно посіли «Філфайта» та «Mind.Fm».

Вікторія Кенідра,
фото Віталія Завадяка та Антоніни Зеленецької
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.