Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти економічного факультету долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності

Учасниками семінару-тренінгу в «Комінвестбанку» стали першокурсники спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування»

0 488

Студенти економічного факультету долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності

Днями в рамках Всеукраїнського тижня фінансової грамотності відбувся навчально-просвітницький семінар для студентів, приурочений до Всесвітнього дня заощаджень. Головною метою такого заходу-тренінгу, організованого спільно кафедрою фінансів і банківської справи УжНУ та ПАТ «Комінвестбанк», стала популяризація ідеї системного заощадження й збереження коштів заради фінансової стабільності у майбутньому.
Студенти економічного факультету долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності
Віра Варцаба
Студенти економічного факультету долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності
Під час тренінгу

Місцем проведення семінару стала успішна фінансово-кредитна установа, єдиний закарпатський банк ПАТ «Комінвестбанк». Учасниками тренінгу стали першокурсники економічного факультету спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування».

Із вітальним словом до присутніх звернулася завідувачка кафедри фінансів і банківської справи, доктор економічних наук, доцент Віра Варцаба, яка наголосила, що захід підтверджує значущість економічної освіти та запитаність обраного студентами фаху, необхідність фінансової грамотності для кожної людини, а особливо — для студентів-фінансистів, які втілюватимуть здобуті знання управління фінансами на практиці.

Студенти економічного факультету долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотності
Під час тренінгу

Семінар-тренінг провела начальник відділу банківського менеджменту та маркетингу «Комінвестбанку» Інна Воронич, яка зауважила, що до фінансових відносин залучені навіть студенти-першокурсники. Тому здобуття знань та оволодіння навичками правильного управління грошима та заощадженнями нині є основою фінансової свободи у майбутньому.

Тренерка розповіла учасникам семінару про дієві способи правильного збереження коштів та планування власного бюджету і запропонувала на розгляд аудиторії конкретні прийоми відстеження власних витрат і раціонального використання фінансових ресурсів.

Спілкування відбувалося у формі активної дискусії, під час якої визначилися різні підходи до формування заощаджень у студентів, які вже працюють, та фінансово залежної частини аудиторії. Втім присутні одностайно погодилися з думкою, що регулярне заощадження навіть незначних сум зрештою може створити особисту «подушку» фінансової безпеки та забезпечити потреби не лише навчання, а й відпочинку. На підтвердження цього студентам було запропоновано розрахувати бюджет літнього відпочинку (поїздки на море в Одесу). Найбільш активні учасники ділової гри — Назар Заплатинський, Валентина Паллай, Аркадій Гуловський та Яна Попфалуші — були нагороджені пам’ятними монетами «Україна починається з тебе» та діловими записниками. Окрім того, всі учасники семінару отримали іменні сертифікати, а також блокноти й ручки від банку для ведення записів своїх доходів і витрат.

Студенти економічного факультету долучилися до відзначення Всеукраїнського тижня фінансової грамотностіКоординатор заходу кандидат економічних наук, доцент кафедри фінансів і банківської справи Ольга Заславська відзначила, що завдяки таким семінарам молодь стає ближчою до секретів фінансової грамотності, якими може користуватися не лише особисто, а й поділитися з рідними та друзями. Цю тезу підтримала і академнаставниця першокурсників — старший викладач кафедри фінансів і банківської справи Вікторія Мінкович, яка висловила сподівання, що такі заходи стануть додатковим стимулом для студентів у навчанні та процесі оволодіння професійними знаннями.

На завершення організатори семінару подякували всім учасникам за плідну роботу та висловили надію, що відтепер кожен із присутніх стане свідомо заощаджувати кошти й планувати свій бюджет, а отже, – підвищувати власний добробут і соціально-економічний розвиток держави.

Ольга Брайлян
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.