Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти факультету історії та МВ спілкувалися із заступником голови дипломатичної місії США в Києві

Джордж Кент розповідав про місце України в геостратегії Сполучених Штатів, бачення з-за океану змін в нашій державі після революцій 2004 та 2014 рр. та ситуації на Донбасі

0 448
Студенти факультету історії та міжнародних відносин вкотре мали нагоду поспілкуватися з дипломатом. Днями, на запрошення професора кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ігоря Тодорова до УжНУ завітав заступник голови дипломатичної місії США в Києві Джордж Кент. Дипломат в Україні вже вдруге: вперше він відвідав нашу державу 2004 року.
Студенти факультету історії та МВ спілкувалися із заступником голови дипломатичної місії США в Києві
Джордж Кент та Ігор Тодоров

Зустріч улаштували у форматі «питання-відповідь». Питання стосувалися поглядів Америки на Україну: як американське суспільство ставиться до ситуації на Донбасі, чи бачать за океаном прогрес в Україні після революцій 2004 та 2014 років, чи є позитивні прогнози щодо зустрічей Волкера та Суркова, яке місце посідає Україна в геостратегії США.

Студенти факультету історії та МВ спілкувалися із заступником голови дипломатичної місії США в Києві

Щодо геостратегій Джордж Кент відповів: «У нас дуже багато сенаторів, конгресменів, членів уряду, які приїздять в Україну. Європа має бути ціла, вільна і мирна. А без цілої, вільної та мирної України постають великі питання щодо загальної системи міжнародної безпеки Старого світу, котра для нас є важливою».

Викладачі і студенти були приємно вражені тим, що Джордж Кент чудово володіє українською, якою він спілкувався протягом усієї зустрічі. Також дипломат знає англійську, російську, тайську, польську, німецьку та італійську. Щодо володіння мовами, пан Кент висловився так: «У нас, дипломатів, немає зброї – у нас є мова. Це добре, якщо ми можемо спілкуватися з людьми їхньою рідною мовою. Американські дипломати намагаються вивчати відповідні мови до того, як їдуть виконувати місію, бо мова – це наш інструмент».

Наприкінці зустрічі в дипломата спитали про можливість організації ознайомчої екскурсії у посольство США в Києві. «Самою будівлею – ні, але можна побувати на території посольства, поспілкуватися з іншими представниками. Ми можемо влаштувати невеличкий круглий стіл. Ласкаво просимо!» – запросив ужнівську молодь Джордж Кент.

Діана Вишнева
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.