Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідження

Працювало сім секційних відділень, переможці в яких здобули право опублікуватися в «Науковому віснику УжНУ»

0 340
19 квітня відбулася підсумкова наукова конференція студентів фізичного факультету. Щороку до Дня Архімеда майбутні фізики традиційно демонструють власні наукові напрацювання.

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідженняЦього разу працювало сім секційних відділень: «Теоретична і ядерна фізика», «Фізична електроніка, оптика і спектроскопія, астрофізика», «Фізика і технологія плівкових та аморфних матеріалів», «Фізика напівпровідників і діелектриків», «Прикладна фізика», «Інформаційна безпека», «Загальна фізика (І-ІІ курс)».

Кожну секцію особисто привітав заступник декана з наукової роботи Мирослав Карбованець: «Сьогодні важливий день для нашого факультету, адже ми проводимо щорічну конференцію, яка дає можливість студентам розвиватися, досягати нових вершин. Ми задали хороший ритм з самого початку засідань, студенти з ентузіазмом презентують свої напрацювання, тому я впевнений, що й надалі буде продуктивна та цікава праця для всіх».

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідженняКерівник секції «Фізична електроніка, оптика і спектроскопія, астрофізика» доцент Ігор Митропольський звернув увагу на те, що студенти мають можливість показати здобуті знання у своїх наукових дослідженнях, навчитися презентувати наукові роботи, що відтак допоможе знайти себе при працевлаштуванні. Також висловив думку, що студента, який досяг найбільших успіхів у дослідженні власної теми, має бути нагороджено або матеріально, або ж туристичною поїздкою, адже тоді буде ще більший стимул активно працювати над науковими роботами.

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідженняДоцент кафедри квантової електроніки Олександр Конопльов, своєю чергою, повідомив учасникам, що роботи, які визнають найкращими, будуть опубліковані в журналі «Науковий вісник УжНУ. Серія «Фізика»». При наявності трьох таких публікацій можна претендувати на захист кандидатської роботи.

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідження Професор Леонід Суліков наголосив, що цьогорічна тематика наукових робіт доволі широка, що гарантує цікаві доповіді.

Цікаво було спостерігати за підготовкою до виступів студентів 1-го та 2-го курсів, які роблять перші кроки до наукових вершин. «Наша секція «Загальна фізика» складається з початківців у сфері наукових досліджень, які мають можливість навчитися стартових кроків в інтелектуально-експериментальній праці та її презентації. Тут, мабуть, найважливіше не зробити щось суттєве, а передусім зацікавитися. Тому учасники – тільки ті, хто справді має інтерес до науки, позааудиторної програми», – поділився думками професор Олександр Грабар.

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідженняЗасідання секцій тривало декілька годин, результати були оголошені наступного дня.

Отже, найкращою в секції «Теоретична і ядерна фізика» стала робота четвертокурсниці Тетяни Чекети. Перше місце заслужено здобув п’ятикурсник Віктор Калитин, який представляв свої напрацювання у секції «Фізична електроніка, оптика і спектроскопія, астрофізика». Також можливість опублікуватися в журналі дістав четвертокурсник Володимир Штец з відділення «Фізика і технологія плівкових та аморфних матеріалів». Приєднується до названих вище і студент 4-го курсу в секції «Фізика напівпровідників і діелектриків» Олександр Малець. Почесним першим місцем може похвалитися учасниця секції «Прикладна фізика» студентка 6-го курсу Анна-Крістіна Долинай.

Студенти фізичного факультету презентували свої наукові дослідженняСтуденти фізичного факультету презентували свої наукові дослідження

Не менш цікавими виявилися дослідження в секції «Інформаційна безпека». Тут перші місця здобули студентка 6-го курсу Ярослава Фоменко, а в підсекції, яка була орієнтована на студентів 1–2-го курсів, – другокурсниця Надія Кастровська. Завершує тріумфальну сімку першокурсник Олександр Бабій, який презентував роботу в секції «Загальна фізика»

Вікторія Кенідра
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.