Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-медики допомагали ужгородцям боротися з курінням

Упродовж кількох годин по допомогу звернулося зо три сотні містян – тож через такий резонанс акцію «Зламай цигарку, поки вона не зламала тебе» планують повторювати

0 230

Студенти-медики допомагали ужгородцям боротися з куріннямСтуденти-медики допомагали ужгородцям боротися з курінням

Зробити крок для подолання шкідливої звички й перевірити стан власного здоров’я 3 червня, мали нагоду всі відвідувачі ТЦ «Дастор» – студенти-медики та їхній викладач лікар-невропатолог Олександр Бобровник спільно із Закарпатським обласним центром здоров’я влаштували акцію проти тютюнопаління «Зламай цигарку, поки вона не зламала тебе».

«Захід ми приурочили до Дня боротьби з тютюнопалінням та Всесвітнього дня боротьби проти астми і алергії, що відзначалися в останні дні травня, – розповідає координатор акції Олександр Голубенко. – Своїми діями прагнули показати людям, що куріння викликає чимало хвороб, і навіть якщо ти не відчуваєш їхніх ранніх симптомів, це не означає, що твоєму здоров’ю нічого не загрожує».

Студенти-медики допомагали ужгородцям боротися з куріннямДолучитися до акції й безкоштовно пройти медобстеження міг усяк охочий. За мету ужнівці поставили розказати ужгородцям про шкоду тютюнопаління, однак не в звичайний спосіб, а наочно.

Фактично просто під час проходження обстежень (вимірювання артеріального тиску, спірометрії та пікфлуометрії) містянам демонстрували їхні проблеми зі здоров’ям і доступно розповідали, чим це може загрожувати в майбутньому.

Разом із тим відвідувачі могли дізнатися про шкоду куріння й навіть узяти на замітку 25 кроків до відмови від цигарок зі заздалегідь заготованих Закарпатським обласним центром здоров’я роздаткових матеріалів.

Упродовж кількох годин роботи медиків до них по допомогу звернулося зо три сотні ужгородців. Тож через резонанс такі акції планують повторювати.

Ксенія Шокіна
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.