Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

На факультеті іноземної філології спілкувалися з волонтером Корпусу Миру США

Про світові традиції волонтерства та власний шлях до усвідомленої допомоги людям у день «добровільних помічників» студентам і викладачам розповів Роланд Лавалі

0 382
5 грудня в усьому світі з ініціативи ООН уже понад 30 років відзначають День волонтера. У перекладі з англійської волонтер означає «добровільний помічник» – людина, яка цілком безоплатно працює там, де потрібна допомога. Саме з цієї нагоди на факультеті іноземної філології УжНУ відбулася зустріч-бесіда з волонтером Корпусу Миру США Роландом Лавалі та директором Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та профорієнтації «Вибір» Василиною Марко.
На факультеті іноземної філології спілкувалися з волонтером Корпусу Миру США
Учасники зустрічі

Присутніми на події були завідувач кафедри англійської філології Сніжана Голик, викладачі підрозділу, студенти-третьокурсники, які опановують професії перекладача та вчителя англійської мови.

Пані Василина Марко ознайомила студентів з основними напрямками діяльності центру «Вибір» – робота з людьми, що мають інвалідність, надання їм консультаційних послуг, допомога у навчанні, підготовці до вступу до навчальних закладів, сприяння працевлаштуванню. Розповіла Василина Михайлівна також і про співпрацю з волонтерами та переваги, які мають добровільні помічники Центру: чудова практика для студентів-філологів, як у галузі перекладу, так і у вчителюванні, можливість спілкування з носіями англійської мови та іншими зарубіжними партнерами, зокрема зі Швейцарії, участь у підготовці ґрантових програм, залучення до виконання міжнародних проектів.

Волонтер Корпусу Миру США Роланд Лавалі, розповів про світові традиції волонтерства та власний шлях до усвідомленої допомоги людям – про добровільну працю на гарячій лінії запобігання самогубствам, роботу вчителем економіки у Республіці Фіджі, будучи волонтером Корпусу Миру, та про співпрацю із центром «Вибір» в Ужгороді.

Студенти дістали відповіді на запитання щодо роботи з людьми з інвалідністю, про зміни у ставлення до тих, хто має особливі потреби, в суспільстві, запитували Роланда про волонтерство й причини, які спонукали його до доброчинної праці.

Зустріч виявилася взаємно корисною. Студенти висловили свої ідеї стосовно поширення інформації про літературні твори, написані людьми з інвалідністю, або ж які описують життя людей з особливими потребами. На їх думку, прочитання таких книжок допоможе молоді навчитися розуміти інших, усвідомлювати їх потреби та помічати проблеми, які перешкоджають саморозвитку та самореалізації тих, хто має особливі потреби.

Кілька студентів висловили бажання прийти до офісу центру «Вибір», що розміщений на вулиці 8 Березня, 46 в Ужгороді, та взяти участь у підготовці благодійних акцій до різдвяних та новорічних свят.

За інформацією кафедри англійської філології УжНУ
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.