Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти та викладачі УжНУ відвідали ювілейний концерт Євгена Станковича

Авторським вечором до 75-річчя народного артиста України, лауреата Шевченківської премії відкрили ХVІІ фестиваль класичної та сучасної музики «Музичне сузір’я Закарпаття»

0 252

Студенти та викладачі УжНУ відвідали ювілейний концерт Євгена Станковича

17 жовтня в Закарпатській обласній філармонії відбувся ювілейний концерт одного з найвідоміших композиторів України, закарпатця Євгена Станковича. Авторським вечором до 75-річчя народного артиста України, лауреата Шевченківської премії відкрили ХVІІ фестиваль класичної та сучасної музики «Музичне сузір’я Закарпаття». Серед глядачів були й викладачі та студенти УжНУ.

Уродженець Сваляви Євген Станкович – один із визнаних лідерів української композиторської школи. Навчався у консерваторіях Львова, Києва, виховувався у кращих вчителів – Іштвана Мартона, Станіслава Людкевича, Анатолія Кос-Анатольського, Бориса Лятошинського, Мирослава Скорика та інших.

Студенти та викладачі УжНУ відвідали ювілейний концерт Євгена Станковича
Євген Станкович

Нині у доробку композитора, академіка, завідувача кафедри композиції Національної музичної академії України понад 500 творів у різних жанрах – симфонії, опери, балети, концерти, музика до кіно. На думку дослідників, його музика увібрала все найкраще із національної традиції.

Під час концерту в Ужгороді лунали зразки інструментального жанру, який є найбільш органічним у творчості Євгена Станковича, який, на жаль, не зміг бути присутнім на бенефісі. Серед десятка виконаних музичних творів ювіляра чи не найбільше емоцій у глядачів викликали впізнавані композиції з фольк-опери «Квіт папороті» у виконанні Заслуженого академічного Закарпатського народного хору (головний диригент Наталії Петій-Потапчук), фрагмент із балету «Володар Борисфену» та «Дифірамб», які зіграв симфонічний оркестр Закарпатської обласної філармонії під керівництвом диригента Вікторії Свалявчик-Цанько.

Іванка Когутич – для Медіацентру УжНУ

 

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.