Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ перевіряли свої знання про Цілі сталого розвитку ООН у квесті

Перемогла в заході трійка студентів факультету міжнародних економічних відносин, друге місце розділили коледжани й фізкультурники, треті – політологи

0 622
24 жовтня в Ужгородському університеті провели квест на знання Цілей сталого розвитку ООН, який організував факультет історії та міжнародних відносин спільно з Центром сталого розвитку УжНУ.
Студенти УжНУ перевіряли свої знання про Цілі сталого розвитку ООН у квесті
Учасники квесту
Студенти УжНУ перевіряли свої знання про Цілі сталого розвитку ООН у квесті
Ганна Мелеганич

Директор Центру сталого розвитку УжНУ, доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій Ганна Мелеганич нагадала, що всі країни світу взяли орієнтир на дотримання 17 цілей сталого розвитку ще в 2015 році. Тож загальноуніверситетський квест мав на меті допомогти молоді розібратися зі згаданими цілями та зрозуміти їхню значущість.

«У нашому університеті у 2015 році створено Ресурсний центр зі сталого розвитку й одне з його завдань полягає у популяризації ідей ООН. Глобальною метою Організації Об’єднаних Націй є підтримання миру і міжнародної безпеки у світі та співпраця між державами, яку можна реалізувати через ряд заходів, одним із яких є інформування про діяльність ООН», – додала Ганна Ігорівна.

Відтак у день відзначення 72-ї річниці створення Організації Об’єднаних Націй спудеї розгадували загадки, бігали та фотографувалися біля визначних місць Ужгорода. На все – 60 хвилин. Кожен пункт призначення символізував одну Ціль сталого розвитку ООН, тож студентам потрібно було добре попітніти, аби зачекінитись (зробити check-in) аж у 17 геолокаціях за такий короткий час.

Студенти УжНУ перевіряли свої знання про Цілі сталого розвитку ООН у квесті
Розбір завдань

Спершу по троє учасників із 10 команд у бойовій готовності зібралися біля ректорату на інструктаж – отримати папки з правилами й завданнями інтелектуальної гри. Суть квесту полягала у визначенні Цілей сталого розвитку на заданому маршруті за допомогою нелегких підказок. Важливим аспектом інтерактивну були світлини, які кожна команда повинна була зробити на знайденому місці.

Той, хто прибіг першим, не завжди переможець! У цих змаганнях головне не швидкість, а якість виконаних завдань, що й стало запорукою успіху команди «Міжнародник». Трійка студентів з факультету міжнародних економічних відносин виборола золото завдяки, як самі зауважили, кмітливості та широкому кругозору.

Капітан лідерів другокурсник Денис Цап зауважив, що такий захід дав йому можливість більше дізнатися про діяльність ООН. «Чесно скажу, завдання були несподівані, адже важко було наперед відгадати наступний крок. Помітно, що квест добре продуманий і гарно організований. Ми не дуже вірили в перемогу, але призового місця собі бажали. Тому першість у цій грі стала для нас сюрпризом!», – наголосив активіст.

Через однакову кількість балів другу сходинку між собою розділили команди з природничо-гуманітарного коледжу та факультету здоров’я і фізичного виховання. А третіми стали політологи з оригінальною назвою «Золото Карпат», які виявилися спритнішими за всіх, однак у цьому квесті, як згадувалося, не час був головним критерієм успіху.

Студенти УжНУ перевіряли свої знання про Цілі сталого розвитку ООН у квесті
Переможці квесту

Призери отримали низку цікавих призів із символікою УжНУ та ООН: флешки, кружки, футболки, екосумки тощо. Усім іншим подякували за участь і подарували також символічні призи від УжНУ й представництва ООН в Україні.

Учасниця команди «Дефрагментація» Дениса Гарбовська з факультету історії та міжнародних відносин розповіла, що їй сподобалася робота в команді зі своїми людьми. Четвертокурсниця розказала, що долучилася до квесту не заради перемоги, а для досвіду та нових знань. «Не буду приховувати, що готувалася до заходу: напередодні ознайомилася з ідеями сталого розвитку та основними законодавчими актами, які встановлювали їх», – поділилася студентка.

На завершення яскравого й насиченого дня  всі учасники цікавого забігу колективно попили чаю й поласували смачним тортом. Ну і куди ж без спільного фото на згадку 😉 .

Віра Лабич
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.