Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти УжНУ поспілкувалися з послами країн Вишеградської четвірки

Молодь мала змогу поставити дипломатам запитання й дістати на них розгорнуті відповіді

0 948
7 жовтня у залі Вченої ради Ужгородського національного університету відбулася зустріч із послами країн – членів Вишеградської групи. Із гостями спілкувалися студенти юридичного та філологічного підрозділів, Українсько-угорського навчально-наукового інституту, факультету міжнародних економічних відносин, а також історії та міжнародних відносин.

Студенти УжНУ поспілкувалися з послами країн Вишеградської четвіркиЗахід відбувся у форматі розмови: молодь мала змогу поставити послам запитання й дістати на них розгорнуті відповіді. Модерував захід ректор вишу Володимир Смоланка, який привітав гостей та представив їх присутнім.

Так, до Ужгородського університету завітали Надзвичайний і Повноважний посол Угорщини в Україні пан Д-р Ерно Кешкень, Надзвичайний і Повноважний посол Словацької Республіки в Україні пан Юрай Сівачек, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові пан Павел Пешек, Почесний консул Чеської Республіки в Ужгороді Отто Ковчар та Консул Генерального Консульства Республіки Польща у місті Львові Маріан Орліковський. Був присутній на зустрічі й Надзвичайний і Повноважний посол України Сергій Устич.

У розмові взяла участь і проректор із науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел, яка розпочала бесіду запитанням про можливість входження України до складу Вишеградської групи. Відповідь послів: розширення числа держав-членів «четвірки» не планується, однак зміцнювати й поглиблювати різносторонню співпрацю з іншими європейськими країнами  – завжди пріоритетний напрямок організації. Зокрема, було сказано й про важливість збільшення ґрантових освітніх програм Вишеградської четвірки.

Студенти УжНУ поспілкувалися з послами країн Вишеградської четвіркиСтуденти цікавилися в гостей їхньою думкою щодо позитивних змін в Україні після подій 2014-го. Також просили прокоментувати дражливі питання нового Закону «Про освіту», стаття 7 якого передбачає провадження навчального процесу в освітніх закладах державною мовою. Урешті, завершальним стало запитання про майбутнє стосунків України та її східного сусіда – Росії.

Після насиченої розмови студенти УжНУ подякували гостям за візит і побажали їм удалого завершення дипломатичної місії.

Антоніна Чундак
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.