Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Свято світла і добра Дівалі відзначали студенти з Індії

Зі сцени «Ювентусу» лунали пісні, молодь виконувала численні танцювальні номери, коміки порадували жартами

0 655

Свято світла і добра Дівалі відзначали студенти з Індії

Десятки свічок запалили 20 жовтня у приміщенні «Ювентусу» іноземні студенти-медики. Причина цього – найбільше та найважливіше свято Індії Дівалі.

Святкували гучно й із запалом: зі сцени лунали пісні, молодь виконувала численні танцювальні номери, коміки порадували присутніх жартами. Цікаво було поглянути й на так зване фешн-шоу – показ національних убрань чоловіків та жінок Індії.

Родзинкою вечора став акробатичний номер однієї зі студенток. Настрою святу додавали танці у залі: студенти вставали з місць, бо не могли стримати бажання танцювати. Поки одні в танці проходили з лівого кінця залу в правий і навпаки, інші вигукували патріотичні гасла та інші традиційні індійські кричалки.

Дівалі для індуїстів (та послідовників деяких інших вір) – найбільше (в тому числі й державне) свято, традиції якого стараються зберегти й наші студенти навіть попри те, що перебувають так далеко від батьківщини. Вірять, що цього дня людина очищається, тож у Дівалі слід входити, маючи чисту оселю та чисту душу.

Насамкінець усім, хто долучився до підготовки свята, вручили пам’ятні подарунки.

Ксенія Шокіна
Фото Харі Крішнана
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.