Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Томаш Зіма – почесний професор УжНУ

0 714
Томаш Зіма
Томаш Зіма
12 січня 2016 р. під час засідання Конференції трудового колективу УжНУ званням Doctor Honoris Causa вшанували ректора Карлового університету у Празі Томаша Зіму.

Пан Томаш Зіма – відомий чеський науковець, доктор медичних наук, професор – народився у Празі 2 липня 1966 року. Закінчив Ботічську гімназію у рідному місті.

Вищу медичну освіту здобув на факультеті загальної медицини Карлового Університету – одному з найстаріших і найбільших університетів Чехії та Європи.

Томаш Зіма розпочав свою наукові діяльність на початку 90-х років в Інституті медичної біохімії та лабораторної медицини Першого медичного факультету Карлового університету в Празі спочатку як аспірант, доцент, згодом – заступник директора. У 1999 році пан Томаш Зіма очолює Інститут медичної біохімії та лабораторної медицини Першого медичного факультету Карлового університету в Празі та стає керівником лабораторії клінічної хімії Міністерства охорони здоров’я Чеської Республіки.

У 2001 році пан Томаш Зіма здобуває звання професора у галузі медичної хімії та біохімії.

З 2005 до 2012 року обіймає посаду декана Першого медичного факультету Карлового університету в Празі, а з 2012 до 2014 року – заступник декана з питань міжнародних зв’язків цього ж факультету.

2014 року обраний ректором Карлового університету.

Професор Томаш Зіма  також є членом Академії Наук Чеської Республіки; головою Наукової ради Фонду чеської науки; вченим секретарем чеської спілки біохімії та молекулярної біології; головою Чеського товариства клінічної біохімії.

Основні наукові дослідження професора Томаша Зіми присвячені актуальним питанням у сфері клінічної біохімії, внутрішньої медицини, нефрології, клінічної хімії та лабораторної медицини

Професор Томаш Зіма є автором 66 розділів у наукових монографіях, основним автором 7 монографій, має близько 256 оригінальних наукових статей, лекцій та навчальних розробок.

Атрибути Почесного доктора Ужгородського національного університету професору Томашу Зімі вручили за розвиток та поглиблення наукового співробітництва з Ужгородським національним університетом, зміцнення його міжнародного авторитету та сприяння підготовці науково-педагогічних кадрів високої кваліфікації.

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.