Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Студенти-туризмознавці УжНУ опановують ази спортивного туризму

«Школу виживання» із мегапозитивними емоціями та зашкаленим рівнем адреналіну молоді запропонував доцент кафедри туризму УжНУ Василь Кочан

0 269
Студенти-туризмознавці УжНУ опановують ази спортивного туризму
Студенти-туризмознавці УжНУ опановують ази спортивного туризму
Основою програми підготовки в Ужгородському університеті майбутніх фахівців з туристичного обслуговування є фундаментальні, гуманітарні, загальнотуристичні дисципліни. Велика увага надається також циклу дисциплін професійно-практичної підготовки, що спрямовані на формування відповідних компетенцій для туристичної діяльності.

Зокрема, студентам прищеплюють і навички такого специфічного виду туристсько-спортивної діяльності, як спортивний туризм. Його головною формою є спортивний похід або змагання з певних видів туризму, що спрямовані на випробовування фізичних, психічних, духовних сил людини, удосконалення туристської майстерності, виконання нормативів спортивних розрядів.

Заняття зі спортивного туризму мають за мету вдосконалення студента в подоланні природних перешкод, тобто всього комплексу знань, умінь і навичок, фізичної підготовленості, необхідних для безпечного пересування людини на місцевості. Для досягнення мети виконують подорожі, насичені природними бар’єрами, що дає змогу класифікувати їх як спортивні походи.

Студенти-туризмознавці УжНУ опановують ази спортивного туризму

Нагадаємо також, що спортивний туризм є неолімпійським видом спорту з проходження певного відрізку земної поверхні, який називають маршрутом, з подоланням природних та/або штучних перешкод (гірські вершини, перевали (у гірському туризмі) або річкові пороги (у сплавах річками)), виконання технічних прийомів, спеціальних тактичних та/або технічних завдань. При цьому під «земною поверхнею» мається на увазі не лише ґрунтова поверхня Землі, а також і кам’яна, і водна тощо.

Днями у світ краси і величі природи з її найрізноманітнішими перешкодами занурилися другокурсники факультету туризму та міжнародних комунікацій. Свої перші уроки зі спортивного туризму на практичних заняттях студенти переймали від професійного інструктора ІІІ категорії зі спортивного туризму, доцента кафедри туризму УжНУ Василя Кочана, котрий запропонував молоді «школу виживання», яка, втім, супроводжувалася мегапозитивними емоціями та зашкаленим рівнем адреналіну ☺.

За інформацією доцента кафедри туризму Василя Кочана
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.