Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружби

Сильнішими в обох ігрових видах стали африканські студенти медфаку №2 – з Нігерії та Єгипту відповідно

0 338

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружби

14 травня на спортивному майданчику УжНУ, що біля гуртожитку №4, було урочисто відкрито четвертий ліком Тиждень студентської дружби, який об’єднує в цей час українців і всіх, хто приїхав навчатися до Ужгорода з-за кордону. Організовується дійство зусиллями УжНУ та Закарпатського угорськомовного товариства студентів і молодих дослідників.

До спортивної програми змагань включено турніри з баскетболу, міні-футболу, волейболу, пін-понгу та крикету.

У першому виді змагань, баскетболі, участь погодилися брати 4 команди: «Антівінкс» (економічний факультет), «Пінгвін» (факультет МЕВ), «Котята» (юрфак), «Басейн» (представники медфаку №2 з Нігерії). Ігри тривали по два  п’ятихвилинні періоди, сітку турніру влаштували на вибування.

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружбиТурнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружби

У першій грі «Антівінкс» легко переміг «Пінгвінів» – 16:4. У другому матчі в нігерійському «Басейні» «потопилися» «Котята» – 10:4. Фінальна гра, хоч і виявилася напруженою й жорсткою, та перемогу в ній знову здобули представники Нігерії – 10:2.

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружбиПризерів нагородили грамотами, чемпіони ж отримали й кубок.

У міні-футбольних змаганнях заявилося 11 команд. Грали також на вибування, поєдинки тривали по 10 хвилин – у разі нічиєї пробивали пенальті.

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружбиУ першому матчі турніру команда «48 Араб» (Палестина) перемогла «Вареників» із коледжу – 3:0. У наступному поєдинкуТурнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружби «Аскабан», що представляв гуртожиток №4, переконливо переміг команду «Шаркань» (Українсько-угорський навчально-науковий інститут) – 4:0.

«Фаворит» (факультет здоров’я та фізичного виховання) здолав «Хірурга» (медичний факультет №1) – 2:1. «Ваканда» (збірна Африки) поступилася команді представників самого Єгипту –1:3. В останньому матчі цієї стадії «Підсудні» з юрфаку перемогли ІТ-івців – 2:1.

Команда Лівії замкнула шістку команд турніру в наступному етапі без відбірного матчу.

У наступній стадії «Аскабан» (4-й гуртожиток) переміг команду «48 Араб» і напряму потрапив до фіналу. Фізкультурники поступилися Єгипту 1:3, а юрфак переміг лівійців лише у серії пенальті – 2:1.

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружбиТурнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружби

За путівку до фіналу «Підсудні» зійшлися в двобої із командою Єгипту, але зазнали невдачі – 1:2, не витримавши фізичної підготовки суперника.

У фінальному поєдинку чи не всі вболівальники сподівалися на перемогу «Аскабану», однак майбутні лікарі з країни пірамід, котрі навчаються на медфаку №2, перевернули все з ніг на голову. Представники другого медичного факультету пропустили першими, однак уже через 2 хвилини вели в рахунку 2:1. До кінця гри боротьба точилася все жорсткіша й жорсткіша – зупинив пристрасті фінальний свисток арбітра, сповістивши про мінімальну перемогу Єгипту.

Турнірами з баскетболу та міні-футболу в УжНУ вже вчетверте стартував Тиждень студентської дружбиОтож, як і в баскетболі, у футбольному турнірі перемогу здобули представники медичного факультету №2.

Нагороджували призерів головний суддя змагань Шандор Ковач та декан медичного факультету №2 Василь Калій. Гравців відзначили грамотами, а переможці одержали й чудовий кубок.

Юрій Піясюк,
фото Антоніни Зеленецької
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.