Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи Україною

У рамках практики студенти факультету туризму та МК мандрували маршрутом Ужгород – Львів – Хотин – Кам’янець-Подільський – Бакота – Чернівці – Ужгород

0 197
По-справжньому щасливою людину роблять не речі, а відчуття – переконані на факультеті туризму та міжнародних комунікацій. Тому тут радять: більше подорожуйте, насолоджуйтесь кожним прожитим моментом і колекціонуйте… спогади. Адже вони не закінчуються і не мають терміну придатності.
Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи Україною
Львівський національний університет імені Івана Франка

Студенти й викладачі одного з наймолодших структурних підрозділів УжНУ не уявляють свого життя без мандрівок, тому знову й знову рушають у дорогу. У рамках туристично-краєзнавчої практики студенти факультету туризму та МК подорожували за маршрутом Ужгород – Львів – Хотин – Кам’янець-Подільський – Бакота – Чернівці – Ужгород.

У сучасних умовах позааудиторна діяльність виконує роль єднальної ланки між теорією та практикою, між навчальним і виховним процесом у вищій школі. Саме за межами аудиторій відбувається засвоєння знань, формуються вміння, практично відпрацьовуються навички, які студенти зможуть використати у своїй майбутній професійній діяльності. Крім того, такі поїздки – це можливість згуртувати колектив, краще пізнати одне одного, весело й невимушено провести час із викладачами.

Маршрут видався насиченим і цікавим. Першим пунктом призначення став Львів – національно-культурний та освітньо-науковий осередок країни. Доки чекали потяг на Чернівці, студенти встигли прогулятися вуличками культурної столиці України, ознайомитися з її визначними об’єктами, що репрезентують різні архітектурні стилі та історичні епохи. Завітали також і до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи УкраїноюДалі попрямували до Хотина – найстаршого міста Чернівецької області…Місцева фортеця вразила не тільки своєю величчю, а й історичним минулим. Тут знімали понад 50 кінофільмів, серед яких «Захар Беркут», «Д’Артаньян і три мушкетери», «Тарас Бульба», «Чорна стріла», «Могила Лева», «На війні як на війні» тощо.

Наступна туристична дестинація маршруту – Кам’янець-Подільский. Його своєрідність та унікальність полягає в гармонійному поєднанні ландшафту й містобудівної структури середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі. До творення неповторного архітектурного вигляду Кам’янця-Подільського у різні періоди його історії доклали майстерності архітектори й скульптори з Італії, Нідерландів, Вірменії, Польщі, Франції, Туреччини та інших країн.

Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи Україною
Аліна Нірода

«Найбільше мене вразила Кам’янець-Подільська фортеця, що розкинулася на стрімких схилах річки Смотрич. Поєднання середньовічної архітектури та зелені, що немов просочується крізь нього, створює незвичайну атмосферу спокою і задоволення. Окремої уваги також вартий мальовничий каньйон, що немов величезна чаша увібрав у себе велич та красу дикої природи», ‒ ділиться враженнями студентка Аліна Нірода.

А далі було місто, якого немає на карті! Бакота ‒ затоплене під час будівництва Дністровської ГЕС містечко Хмельницької області. Історія щедро обдарувала цей край багатим і неповторним минулим, а природа – красою та різноманітністю. На території Поділля в кембрійський та силурійський періоди було море. Й сьогодні його донні горизонтальні утворення добре видніються на схилах Бакотської затоки.

Туризмознавці УжНУ опановують професію, подорожуючи Україною
Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича

Мали змогу відвідати студенти найбільш намолене місце, що приймає щороку тисячі паломників з усієї України, – Бакотський скельно-печерний Свято-Михайлівський монастир. Засновником монастиря був преподобний старець Антоній (він же засновник Києво-Печерської лаври).

Дощ не завадив помилуватися й Малим Віднем. Так часто називають Чернівці. Екскурсія містом вразила всіх: Театральна площа, Чернівецький театр імені Ольги Кобилянської, центральна вулиця міста, Кафедральний собор Святого Духа і ще багато іншого. Студентам сповна вдалося відчути буковинський колорит і «посмакувати» родзинкою Чернівеччини – пам’яткою ЮНЕСКО в Україні ‒ резиденцією митрополитів Буковини і Далмації, відомою нам як Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича. Особливо вразила «Червона зала», інтер’єр якої зберігся в первісному вигляді.

Втомлені, але усміхнені повернулися до Ужгорода. Такі поїздки не лише збагачують світогляд, а й додають позитивного настрою, нових емоцій, залишають море вражень!

Любіть свою країну… І подорожуйте!!!

За інформацією деканату факультету туризму та МК
Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.