Сайт Медіацентру УжНУ
Підрозділ створений у липні 2013 року

У громадському транспорті польських міст ввели обслуговування українською мовою

Слідом за Познанню українців вирішили підтримати й у Вроцлаві

0 89

У громадському транспорті польських міст ввели обслуговування українською мовою

У терміналах для купівлі проїзних квитків та компостерах громадського транспорту Вроцлава ввели автоматичне обслуговування українською мовою.

Таким чином міське підприємство транспорту «Wrocław» вирішило підтримати українців, котрі живуть, працюють та навчаються у столиці Нижньої Силезії.

Зараз у Вроцлаві встановлено 154 нові стаціонарні квиткові термінали. Крім цього, у міському транспорті є майже 3 тисячі компостерів з функцією придбання проїзного квитка у трамваях і автобусах. Досі вони мали три мовні версії: польську, англійську та німецьку, відтепер з’явилася й українська мова.

Нову мову у квиткових терміналах ввела компанія Mennica Polska, яка відповідає за продаж квитків у Вроцлаві. За різними підрахунками, у Вроцлаві до 10 відсотків населення міста можуть складати громадяни України.

Раніше українську мову в квиткові термінали міського транспорту введено також у Познані. Також Познань — перше місто Польщі, яке запустило спеціальну підсторінку для громадян України на сайті міста. На ній українці рідною мовою можуть знайти інформацію про місто, роботу та освіту в столиці Польщі, – повідомляє український мультимедіа портал «Простір».

Залишіть відповідь

Цей сайт використовує Akismet для зменшення спаму. Дізнайтеся, як обробляються ваші дані коментарів.